FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Legújabb szakcikkek

 • Új bemutatkozási lehetőség madárfotósoknak: Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult
  A Birdo – Az év madárfotósa fotópályázat főszereplői a madarak. A Birdo elindítói a madárfotókkal nem csak a természet szépségét és gazdagságát kívánják bemutatni. Egy fotó jó lehetőség arra, hogy képbe kerüljön a természetvédelem is. Kizárólag etikus elvek alapján fotózott képeket … Olvass tovább
 • Magyar amatőr fotós nyert fődíjat a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén
  Tompa Attila amatőr fotós Generációk című alkotásával nyerte el – két másik versenyzővel együtt – Az év fotósa címet, valamint a fődíjjal járó 10 ezer dollárt a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén. A Huawei NEXT-IMAGE Awards-on, a világ legnagyobb mobilfotós versenyén Tompa Attila … Olvass tovább
 • Fotográfiai angol nyelvű mesterszakokat indít a MOME
  Az intézményt fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2021-ben kérte fel az egyetemet, hogy 2022 őszétől három éven át gondoskodjon évente legalább két angol nyelvű mesterképzés elindításáról. Az első két angol nyelvű mesterszak a Photography (fotográfia) és az Interaction design (interakció tervezés) … Olvass tovább
 • Fotósoknak is szól a MANK új ösztöndíj-pályázata
  Az ösztöndíjakat elnyerők havonta bruttó 200 ezer forintos díjazásban részesülnek egy éven keresztül. Az anyagi támogatás mellett az ösztöndíjprogram számos bemutatkozási lehetőséggel, kiállítással és komplex értékképző tevékenységgel segíti a tehetségek kibontakozását – közölte a MANK szerdán az MTI-vel. A MANK legnépszerűbb és … Olvass tovább
 • Semmering vasútvonal – UNESCO örökség
  Egy újabb érdekes hely, ahol biztosan jó képeket lehet készíteni. E mellett akár családi kirándulásra is tökéletes. Semmering vasútvonal, Ausztria.
 • Ciprus: Ahol mi fotóztunk…
  Még 2018-ban Cipruson fotóztunk pár napig, elsősorban a természeti értékeket. Ebben a videóban összegyűjtöttem pár helyet, amit a fotósoknak érdemes felkeresni.
 • Sony World Photography 2020 eredmények
  A World Photography Organisation büszkén jelenti be a 2020-as Sony World Photography Awards döntős fotósait a Professzionális kategóriában. Emellett a 2019-es Sony Professional Grant támogatás nyerteseinek új projektjeiről is lerántották a leplet. A Professzionális kategória szűkített listáján szereplő versenyzők és a … Olvass tovább
 • Fiatal fotóművészeknek hirdetett pályázatot a MANK
  A Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjra február 21-ig várja a 35 éven aluli, fiatal művészek pályázatát a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK).
 • Kondor László képeiből nyílik kiállítás Budapesten
  Kondor László fotográfus felvételeiből nyílik kiállítás pénteken Budapesten, a Kolta Galériában.
 • Magyar Sajtófotó Pályázat – Kihirdették a 2020 évi díjazottakat
  Kihirdették a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottait; a legjobb munkákból április 16-án nyílik tárlat a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.
 • Ebben az évben Pályi Zsófia kapta a Hemző Károly-díjat
  Pályi Zsófia fotográfus kaphatta meg az ez évi Hemző Károly-díjat hétfő este a fővárosi Capa Központban.
 • Sony World Photography Awards 2018 fotópályázat
  „Az Év Fotósa elismerés elnyerése óta olyan mértékű figyelem övezi a munkámat, amiről álmodni sem mertem volna ezelőtt.” – Frederik Buyckx, a 2017-es Sony World Photography Awards nyertese.
 • Fotópályázat – A Duna egy napja
  Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet
 • A Budapest FotóFesztivál február végén startol
  Budapest FotóFesztivál titulussal a magyar és internacionális fotóművészet értékeit és újdonságait a fókuszba helyező új rendezvénysorozatot szerveznek a fővárosban február 28. és április 30. közt.
 • A Riói olimpiai képeiből nyílt kiállítás Debrecenben
  Repülj velem Rióba címmel Derencsényi István fotográfusnak a riói nyári olimpián fejlesztett képeiből nyílt bemutató szombaton a Debreceni Egyetem sporttudományi oktatóközpontjában.
 • Katalin hercegnő az angol királyi fotóakadémia tagja
  Tiszteletbeli örökös tagjává fogadta Katalin cambridge-i hercegnőt az angol fotográfusok királyi társasága.
 • 35. Magyar Sajtófotó pályázat felhívása
  A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) meghirdette a 35. Magyar Sajtófotó pályázatot, amely a korábbi évekhez hasonlóan mindenki számára nyitott, de elsősorban a hazai és határon túli magyar fotográfusok képeit várják január 19-ig.
 • Mártély holtága Budapestre költözik
  A 13. Vásárhelyi Fotószimpóziumon, a mártélyi Tisza-holtág festői környezetében rögzített legszebb képeket bemutató kiállítás nyílik csütörtökön Budapesten, a Bartók1 Galériában.
 • Azoknak, akik többre vágynak – Nikon D5600 digitális fényképezőgép
  A Nikon tovább bővíti a SnapBridge-kompatibilis fényképezőgépek kínálatát a D5600 digitális fényképezőgéppel, amely egy inspiráló, DX-formátumú rendszer azok részére, akik szeretnék felfedezni a fotózás ötletes világát.
 • Kihirdették Az év természetfotósa 2016 díjakat
  Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher – Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.
 • Megújult tele és egy PC objektív a Nikontól
  Egy megújult és egy frissen kreált Nikon objektívről kaptunk hírt: Az AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED VR és PC Nikkor 19 mm f/4E ED objektívek megérkeztek.
 • Sony α6500 digitális fényképezőgép
  A Sony bemutatta új zászlóshajó modelljét, az APS-C szenzoros α6500-as fényképezőgépet (ILCE-6500). A Sony díjnyertes, tükör nélküli termékcsaládjának legújabb tagjából sem hiányozhat a 4D FÓKUSZ rendszer, mely rekord gyorsaságú, 0,05 másodperces fókuszsebességet kínál.
 • Sony ɑ99 II digitális fényképezőgép – az új csúcsmodell
  A Sony bemutatta új, ɑ A-bajonettes zászlóshajó modelljét, a Sony ɑ99 II digitális fényképezőgépet. A nagysikerű ɑ99 utódjában, az új ɑ99 II-ben a legfejlettebb digitális képalkotási technológiák találhatóak meg, köztük az új hibrid fáziseltolásos autofókusz rendszer, valamint a Sony exkluzív,
 • Keleti Éva fotókiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban
  Keleti Éva fotói címmel nyílik kiállítás holnap a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol a fotográfus művészeket ábrázoló, eddig bemutatón nem szerepelt 85 felvétele tekinthető meg.
 • Sony FE 50 mm F2,8 makró objektív
  A Sony bemutatta az ɑ E-bajonettes fényképezőgépekhez készült FE 50 mm F2,8 makró objektívét (SEL50M28 modell).
 • Nikon Photo Contest 2016-2017 fotópályázat
  A Nikon örömmel jelenti be, hogy a Nikon Photo Contest 2016-2017 fotópályázat nevezéseket 2016. október 17. és 2017. január 27. között fogadják.
 • Szelfi-pályázat – Vigyázz, kész, szelfizz és nyerj!
  Nem azt mondom, hogy a legvonzóbb fotópályázat, de akinek éppen telefonra, fejhallgatóra vagy akkumulátorra van szüksége és sok a szabadideje, íme a Samsung invitálása.
 • Burger Barna Országos Kéktúra fotói a Budapest Projekt Galériában
  Burger Barna fotósnak az Országos Kéktúrán rögzített fotóiból nyílt prezentáció kedden a Budapest Projekt Galériában. A Kékvándor című kiállításon 30 tájképet és életképet tekinthetnek meg a kíváncsiskodók.
 • Víz- és ütésálló az új Nikon Coolpix W100 fényképezőgép
  A Nikon Coolpix kompakt fényképezőgépek termékcsaládja egy otthoni és határon túli kalandokhoz tervezett modern taggal bővült – a 13,2 megapixeles Nikon Coolpix W100 szerkezettel. A fényképezőgéppel úszhat és 10 méteres mélységig merülhet,
 • Szubjektum fotópályázat kortárs fotósoknak
  Szubjektum címmel nyílt fotópályázatot hirdetettek meg kortárs szerzők részére az első alkalommal 2017-ben megrendezendő Budapest Fotó Fesztivál szervezői. A pályázatra a tág értelemben vett portré, az emberábrázolás műfajába illeszkedő alkotásokat várnak.