FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

35. Magyar Sajtófotó pályázat felhívása

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) meghirdette a 35. Magyar Sajtófotó pályázatot, amely a korábbi évekhez hasonlóan mindenki számára nyitott, de elsősorban a hazai és határon túli magyar fotográfusok képeit várják január 19-ig.

A hír és képriport kategóriában 2016. január 1. és december 31. között készült képekkel lehet nevezni, az időbeli korlátozás nem vonatkozik a többi sorozat kategóriára, amelyekbe több éven átívelő, elemző pályaművek is beküldhetők, de ezekben is kell szerepelnie 2016-ban készült felvételnek – közölte a MÚOSZ.

Budapesti Femen debütálás, Magyar Sajtófotó Pályázat 2015, Reviczky Zsolt -- forrás: sajto-foto.hu
Budapesti Femen debütálás, Magyar Sajtófotó Pályázat 2015, Reviczky Zsolt (forrás: sajto-foto.hu)

Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy legfeljebb 10 képet tartalmazó sorozatból. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

A pályázatokat hír-, eseményfotó; képriport; emberábrázolás; művészet; sport; természet és tudomány; valamint társadalomábrázolás kategóriákban várják online jelentkezés útján január 19-én éjfélig.

A zsűri január 27. és 29. között az érvényes pályaműveket áttekinti, és többfordulós zsűrizés során bírálja el. Kategóriánként három díjat osztanak ki, valamint különdíjakkal is jutalmazza a legjobb munkákat március végén, a Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitóján, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Nevezni itt lehet: http://35sajtofoto.econtest.hu/ (Azt azért nem értem, hogy miért “contest”, ha már Magyar, ráadásul sajtó, de ez van!)

mti

Szólj hozzá!