FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Világraszóló Sony fotópályázat 2016

A világ legnagyobb fotográfiai pályázata, a Sony fotópályázat (Sony World Photography Awards) ebben az évben is várja a nevezőket! A Sony fotópályázat öt kategóriában hirdet versenyt, melyre a www.worldphoto.org oldalon keresztül nyújthatjuk be a jelentkezésünket.

A fotópályázat idei változása, hogy a Professzionális kategória két részre tagolódik; Művész és Dokumentum. A változás remélhetőleg egy átláthatóbb és tisztább képet nyújt majd a fotósokról, illetve alkotásaikról. Szintén újdonság, hogy ebben az évben a Sony fotópályázat partnere lesz a legrégebbi angol fotográfiai magazin, a British Journal of Photography, amely elsődlegesen diákok versenyében hivatott szerepelni, illetve ott hivatott különdíjat kiosztani.

A részvétel a Sony fotópályázatán már csak azért is előnyös lehet, mivel a pályázott fényképek a zsűri, ezáltal a világ fotográfiai iparágának vezető képviselői elé kerülnek, illetve a Sony fotópályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a pályázott fényképeket a fotósok, a Sony szervezetén keresztül értékesítsék. Mindezek mellett természetesen a gyártó értékes nyereményeket is felajánl, köztük a Sony legújabb digitális fotófelszerelését, egy kiállítást Londonban, illetve 30 000 USD fődíjat.

Tekintve a tényeket és az esélyeket, nem csoda, ha a tavalyi fotópályázatra több mint 170 000 jelentkező érkezett, mintegy 170 országból. A tavalyi év L’Iris d’Or / Professional Photographer of the Year, azaz a professzionális év fotósa díjat John Moore, a Getty Images fotósa nyerte.

Sony fotópályázat 2016 kategóriák

 1. Professzionális
 2. Nyílt
 3. Fiatal
 4. Nemzeti díj
 5. Diákok fókuszban

Sony fotópályázat 2016 határidők

 • 2015. december 4. – Diákok fókuszban
 • 2016. január 5. – Nyílt, Fiatal, Nemzeti díj
 • 2016. január 12. – Professzionális
 • 2016. február 23. – Professzionális, Nyílt, Nemzeti díj és Fiatal pályázatok kiemelt alkotásai
 • 2016. március 1. – Diákok fókuszban pályázat kiemelt alkotásai
 • 2016. március 15. – Nemzeti díj pályázat kiemelt alkotásai
 • 2016. március 29. – Nyílt és Fiatal pályázatok kiemelt alkotásai
 • 2016. április 21. – L’Iris d’Or/Photographer of the Year és a Professzionális kategória győztesei és a Nyílt, a Fiatal és a Diákok fókuszban az év fotósa gála Londonban

Fontos megjegyezni, hogy a Sony fotópályázat teljesen ingyenes részvételt biztosít! További, angol nyelvű információ a www.worldphoto.org honlapon található.

Szólj hozzá!