FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Eizo monitor saját kalibráló szoftverrel

Az Eizo vállalat bemutatta az új ColorEdge CS270-es, 27 hüvelykes, színvezérelt monitorát, amely perfektül illeszkedik a fotósok és grafikai szakemberek változó igényeihez, pénztárcájához. A ColorEdge CS270 grafikai monitor számos fejlett funkciót kínál, mint pl. az Eizo ColorEdge széles színtartományt vagy a hardver kalibráció lehetőségét. További előnyként jelentkezik, hogy a képszerkesztő monitor költséghatékony, saját kalibráló szoftverrel látták el, és nem utolsó sorban öt év gyártói garanciával hozzák forgalomba!

Eizo monitor ColorEdge CS270 fotósoknak és grafikusoknak
Eizo monitor ColorEdge CS270 fotósoknak és grafikusoknak

Az új Eizo monitor főbb tulajdonságai közé tartozik a 2560×1440 pixeles felbontás mellett az Adobe RGB színtér 99%-os lefedettsége. A monitor panelje egy széles tartományú IPS megoldás, melynek segítségével a látószög megfelelően nagy. Az új ColorEdge CS270 képes a nyers RAW formátumú fényképeket Adobe RGB formátumra konvertálás után élénk és telített színekben megjeleníteni. Egy LED háttérvilágítás csökkenti az energiafelhasználást mindössze 34 wattra a szokásos felhasználási feltételek mellett.

A csatlakozási felületeket tekintve az új Eizo monitor beépített DisplayPorttal, HDMI-vel és DVI-jal rendelkezik. A DisplayPort-on keresztül a monitor 10 bites megjelenítési lehetőséget kínál, de a HDMI csatlakozón keresztül is lehetőség van erre egy Deep Color eszköz segítségével. A színek helyes és élénk megjelenésének további segítője az Eizo DUE (digital uniformity equalizer = digitális egységesítő) technológia, amely kompenzálja az LCD panelek egységes megjelenítésében fellelhető hibákat. Ezáltal a képi megjelenítés még világosabb és színesebb lesz.

Azon felhasználók, akik szeretik saját maguk kihasználni a kalibrálási funkciót, az Eizo monitor egy saját fejlesztésű szoftvert, a ColorNavigator 6-ot biztosítja. Az előre beállított céloknak megfelelően választhatunk a fényképezés, a nyomda és a webes felhasználások között. A szoftver lehetőséget kínál az egyszerű és gyors, valamint a részletes beállítások között, ahol pl. a világosság vagy a gamma célértékeket is meghatározhatjuk. Mindezek mellett a ColorNavigator 6 olyan lehetőségeket is rejt, mint pl. a papír fehérségének mérése, hogy még jobb, akkurátusabb legyen a nyomtatási színhűség. Az Eizo monitor mellé kínált ColorNavigator 6 szoftver kompatibilis a nagy kalibrálóeszköz-gyártók termékeivel, amilyen az X-Rite vagy a Datacolor, és természetesen a Macintosh, a Windows, vagy a Linux operációs rendszerek alatt egyaránt fut.

Eizo monitor ColorEdge CS270 fotósoknak és grafikusoknak beállítási lehetőségei
Eizo monitor ColorEdge CS270 fotósoknak és grafikusoknak beállítási lehetőségei

A ColorEdge CS270 Eizo monitor ergonomikus talpa, 35 fokos dönthetőséggel, 344 fokos forgathatósággal és 148 mm-es magasságállítással rendelkezik, hogy a felhasználó a lehető legoptimálisabb pozícióban tudja használni. Még egy kábeltartót is magába foglal, így segít eltüntetni a felesleges és csúf vezetékeket az íróasztalról.

A termékről további információ olvasható a gyártó angol nyelvű honlapján: http://www.eizoglobal.com

Szólj hozzá!