FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Új bridge – A Sony RX10 III digitális fényképezőgép

A Sony bemutatta a díjnyertes RX Cyber-shot kameracsalád új tagját, az új Sony RX10 III digitális fényképezőgép modellt. Új fejlesztésű, kiterjesztett, 25×-ös szupertele-zoom objektívje elképesztő, 24-600 mm-es tartománnyal és csendes zárműködéssel dolgozik. Kifejezetten azon fotósok és filmesek számára készült, akik a gyorsan mozgó, távoli témákat szeretnék megörökíteni sporteseményeken, koncerteken vagy a vadon élő állatok világában.

A 20,1 MP 1.0 típusú képérzékelő, a zoomobjektív és a BIONZ X processzor kombinációja elképesztő képminőséget biztosít a teljes zoomtartományon belül, állóképeknél ugyanúgy, mint videóknál, akár 4K minőségben is. Sőt, mindezt egy innovatív, rétegzett CMOS képérzékelővel párosítva a Sony RX10 III digitális fényképezőgép olyan új képalkotási élményeket kínál, mint a szuper lassított felvétel akár 1000 képkocka/másodperc sebességgel. Kiélvezhetjük a rendkívül pontos AF előnyeit is, amely 0,09 másodperc alatt képes fókuszálni, és mindezt egy prémium vázban nyújtja, ötvözve a praktikumot és a masszív, megnyerő külsőt.

Sony RX10 III digitális fényképezőgép oldalról

A Sony RX10 III digitális fényképezőgép objektívének előnyei

Az új fejlesztésű Zeiss Vario-Sonnar T* objektív a Sony RX10 III digitális fényképezőgép ékköve. Óriási, 24-600 mm fókusztávolságot lefedve (25×-ös optikai nagyítással) az új bridgekamera ideális választás számtalan helyzetben a széles látószögű panoráma felvételektől a távolsági képekig. A nagy fényerejű objektív (F2,4-4,0) a maximumot hozza ki az 1.0 típusú, nagyméretű képérzékelőből, hogy magas minőséget és gyönyörű bokeh hatást érhessünk el.

Sony RX10 III digitális fényképezőgép fentről

Az új tervezésű optika nyolc ED üvegelemmel bír, ezek között található egy szuper, és két homorú ED lencsetag. Az elemek együttesen kompenzálják a színelváltozásokat – melyekkel gyakran találkozhatunk teleobjektíveknél – így kontrasztos és rendkívül éles képeket kapunk a sarkoknál is, a zoom teljes tartományában. Szintén találunk a készülékben egy kifinomult, továbbfejlesztett homorú lencsét, mellyel kiváló képalkotási teljesítményt érhetünk el, miközben az objektív megőrzi kis méretét. Emellett 72 cm-es maximális fókusztávolságot kapunk a teljesen kiterjesztett 600 mm-es állásban (0,49×-es maximális nagyítással), aminek köszönhetően az új objektív képes részletes, telemakró felvételek készítésére is. A Zeiss T* bevonat minimálisra csökkenti a fénycsíkok jelenlétét és az elmosódást, melyek gyakran megjelennek ellenfénynél készített képeken.

A kilenc blende majdnem tökéletes kört alkot az F2,4-F11 értékek közt, ami gyönyörű bokeh, azaz háttérelmosó hatást ad. Az optikai SteadyShot képstabilizátor algoritmust a Sony RX10 III digitális fényképezőgép objektívének dizájnjához igazították, kiváló megoldást nyújt a rázkódással szemben, még szupertele és rossz fényviszonyok között, kézből fényképezve is.

A Sony RX10 III digitális fényképezőgép kiváló reakcióideje

Az RX10 III-ban 1.0 típusú, hátulról megvilágított, rétegzett CMOS képérzékelő található DRAM chippel, mely még hatékonyabban tudja összegyűjteni a fényt. A BIONZ X képalkotó processzorral a Sony RX10 III digitális fényképezőgép széles, ISO 64–12800 érzékenységi tartománnyal rendelkezik, kevés zajosodással még a nagy érzékenységű beállításoknál is. A rétegzett felépítésben a nagy sebességű jelfeldolgozó áramkör más rétegen helyezkedik el, mint a pixelek, így bámulatos sebességű kiolvasást tesz lehetővé. A DRAM chip az érzékelő hátulján található, ahol átmenetileg eltárolja a jeleket és lehetővé teszi nagy mennyiségű adat egyidejű kiolvasását. Mivel a feldolgozásában nincs késedelem, ezért lehetséges a szuper lassított felvétel akár 1000 képkocka/másodperc ütemben.

Az 1/32000 másodperces zársebességgel az elektronikus zárszerkezet a mechanikus zárszerkezetekhez hasonlóan teljesít, nem torzítja a képet. Mivel az elektronikus zár csendesen dolgozik, így a jelenet megzavarása nélkül fényképezhetünk előadásokat, vadon élő állatokat és más érzékeny alanyokat. Sorozatfelvételt egészen 14 képkocka/másodperc sebességig készíthetünk, emellett a Sony RX10 III digitális fényképezőgép pontos AF követést is lehetővé tesz egészen 5 képkocka/másodperc sebességig.

Az új bridge fényképezőgép prémium teljesítményét a kiterjesztett zoom képességeivel kombinálva egy egészen új világot nyit meg a képalkotás terén.

Sony RX10 III digitális fényképezőgép vakuval

Magas minőségű 4K videofelvétel

A Sony RX10 III digitális fényképezőgép nagy bitsebességű, magas minőségű 4K videókat képes készíteni XAVC S formátumban, egyidejű pixelkiolvasással, pixbinning nélkül. Körülbelül 1,7x több információt tud megörökíteni, mint amennyire egy 4K videóhoz szükség lenne, mindez nagymértékben minimalizálja a moiré hatást.

A profi videós munkafolyamat elősegítéséért a Sony RX10 III digitális fényképezőgép különféle filmes funkciókat támogat, melyek általában megtalálhatóak egy profi videokamerán: a Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assits, a tovább fejlesztett Zebra funkció, tiszta HDMI kimenet, TC/UB, REC Control, Dual REC és Marker funkció.

Nagy sebességű autofókusz

Az RX10 III Fast Intelligent AF rendszerrel dolgozik, mely már bizonyított az RX10 II és az RX100 IV használók körében. Ugyanakkor rendelkezik egy térbeli tárgyfelismerő algoritmussal is, melyet kimondottan a Sony RX10 III digitális fényképezőgépre szabtak. A kamera még azelőtt érzékeli az alanyt, mielőtt az exponáló gombot félig lenyomnánk, így képes előre kiszámítani a fókuszpontot. Amint félig lenyomtuk az exponáló gombot, a fényképező azonnal az alanyra fókuszál, rendkívül gördülékeny AF teljesítményt nyújtva, mindössze 0,09 másodperc alatt.

Sony RX10 III digitális fényképezőgép szemből

Újítások

A Sony RX10 III digitális fényképezőgépben rengeteg más újítást is találunk a jelenlegi RX10 modellhez képest. A fókuszálást, zoomot és blendét az objektív oldaláról irányíthatjuk, ami megkönnyíti a munkafolyamatot. A kéz helyének formáját az objektívhez igazították, hogy biztosabb fogást nyújtson, különösen szemmagasságban. Az objektíven levő új, Focus Hold gomb beállítja a fókusztávolságot, és személyre szabható gombként is használhatjuk. Az új kamerához elérhető lesz egy puha hordtok, az LCJ-RXJ.

A Sony RX10 III digitális fényképezőgép már e hónaptól megvásárolható lesz.

Szólj hozzá!