FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Íme a karcsú Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép

A Panasonic bemutatta a cserélhető objektíves DSLM csoport legmodernebb tagját, a Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgépet. A hagyományos kialakítást és a 4K képesség funkcióját ötvözve a modern fényképezőgépet is a korábbi GX modellek kompakt kivitele jellemzi, mindent összevetve kifogástalan társ a városi kalandokhoz.

A modern Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép továbbfejlesztett tulajdonságok hosszú sorával – köztük 4K fényképfelbontással, és öttengelyes dupla képstabilizátorral – büszkélkedhet, mitöbb masszív, ergonóm fogásának és gondosan kifejlesztett kivitelének betudhatóan a kamera kézben tartva és mozgás közben történő fényképezésnél is remekel.

Kimagasló képminőség

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép 16 megapixeles digitális Live MOS érzékelője fantasztikus részletességet és kristálytiszta felvételt nyújt. Az kamera teljesítményét fokozza a Venus Engine processzor, amely pompás pontossággal adja vissza a színeket. A processzor a színárnyalatot, a telítettséget és a fényerőt külön-külön szabályozza, ezáltal az elkészült képek olyan élénkek, hogy a képernyőről majdnem lepattanva, pontosan visszahozzák a kioldógomb lenyomása pillanatában meglévő látványt.

Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép MOS érzékelője és Venus Engine processzora által olyan minőséget ért el, amely első alkalommal lehetővé tette a gyártónak, hogy az aluláteresztő szűrőt kihagyja egy Lumix G kamerából. A gép felbontási határa csaknem 10%-kal javult, mindent összevetve tisztább és még hatásosabb képek és videók készítésére kínál lehetőséget.

Az érzékelő és a processzor kombinációja elérte azt is, hogy a képalkotás még gyenge fényviszonyok mellett is minimális zajjal, maximálisan ISO 25 600 értékkel történjen. Ez ideális akár sötét vendéglők és éjszakai piacok fotózásához is.

Az érzékelő nagysebességű jelolvasó-jelfeldolgozó képessége fenomenális 4K videófelvételek készítését biztosítja, ezáltal a Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgéppela városi kaland alatt átélt képek és hangok a Full-HD felbontás négyszeresével örökíthetők meg. Az új masina tekintélyes felbontású 4K videót alkot 3840×2160-as méretben 25p (50Hz) vagy 24p beállítással a 1920×1080-as méretű 50p (50Hz) Full-HD videókat.

A 4K modern műszaki megoldásnak betudhatóan a felhasználók élvezhetik a Panasonic továbbfejlesztett 4K Photo funkciója által nyújtott előnyöket, amellyel a röpke alkalmak fényképezési lehetőségeit is kihasználhatják, és 30 fps sebességgel egyetlen vissza nem térő pillanatot sem kell elszalasztaniuk. Helyzettől függően három eltérő exkluzív módot ad a kamera: 4K Burst, 4K Burst (Start/Stop) és 4K Pre-burst. Minden egyes beállítás kínálja, hogy a felvétel képkockáiból kiragadjunk egyet, és azt JPEG képként elmentsük 8 megapixeles felbontásban, amely elegendő az A4-as méretű nyomtatáshoz.

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép 4K Photo módban új LightComposition szerepkört is szolgáltat a felhasználóknak. A fényképezőgép képes nagyszámú képkockát egyetlen képben egyesíteni úgy, hogy fényerejük alapján némely pixeleket előtérbe helyez. Ez biztosítja, hogy még gyenge fényviszonyok mellett, erősen kontrasztos környezetben, példaként tűzijáték vagy éjszakai égbolt fotózása esetén is drámai hatású képek készülhessenek.

Éles freestyle felvételkészítés

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép nagyon sok olyan tulajdonságot egyesít, amelyik lehetőséget nyújt kristálytiszta, elmosódásmentes képeket készíteni menet közben és állvány nélkül is, mindent összevetve ideális váratlan képek megörökítéséhez a környék felfedezése közben.

A modern, öttengelyes dupla képstabilizátor a készülékházban egybevonja az optikai (O. I. S. – 2 tengely) és a mechanikus képstabilizátort (B. I. S. – 5 tengely), amely megszünteti a kéz beozdulásának hatásait, mind fénykép, mind videó készítésekor.

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép zárszerkezete modern kialakítást kapott. Ez minimálisra csökkenti a kioldógomb lenyomásánál tapasztalható enyhe vibrációt és a zárhangot. A vibráció csökkentése által a felhasználók olyan helyzetekben is választhatják a mechanikus zárkioldást, ahol ezelőtt csak az elektronikus kioldó jöhetett szóba.

Városi stílusban

A Lumix GX egyet jelent a kompakt formatervezéssel, amely jól mutat kézben. A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép két hagyományos színben – ezüstben és feketében-kapható, és mindegyikük izgalmas nyomott bőrhatású felülettel, alumínium tekerőgombokkal és időtlen retró megjelenéssel érkezik.

A DMC-GX80 vastag, tömör markolata egy kézben is stabil tartást biztosít, mindent összevetve még nagyobb biztonsággal kezelhető menet közben is. Az első/hátsó dupla tekerőgomb-rendszer szélsebes és hatékony beállítás-módosítást biztosít – a felhasználók beállíthatják példának okáért a fehéregyensúlyt az első tekerőgombbal, miközben az ISO-t a hátsóval és mindeközben a zársebességet szintén kiválaszthatják. Ez jelentős előnyökkel jár változó fényviszonyok közt, mikor is menet közben apró változtatásokat kell végezni.

Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgépet elektronikus keresővel (LVF-Live View Finder) is felszerelték, melynek felbontása 2764K képponttal egyenértékű, és csaknem 100%-ban képes visszaadni a színeket. A széles, 16:9 képarányú LVF durván számítva 1,39× / 0,7× (35 mm-es kamerára átszámítva) nagyítást, 100%-os látómezőt és szemérzékelőt nyújt. Ez az érzékelő működésbe hozza az EyeSensor AF automatikus élességállítást, és mire a fotós rápillant a témára, a kamera már a kiválasztott területre fókuszál.

A nagyméretű, 7,6 cm átmérőjű, durván számítva 1040K képpontos nagyfelbontású kapacitív érintőképernyő, ami közel 100%-os látómezőt biztosít, egy újabb fotózási módszert ígér a felhasználóknak. A kihajtható képernyő még szokatlan helyzetekben is komfortos fotózást biztosít. A képernyő 80 fokos felfelé dönthetősége ideális a talaj szintjéről történő fényképezéskor, amíg a 45 fokos felfelé dőlés remek megoldás a fejmagasság fölötti fényképezéshez, példaként zsúfolt koncerteken.

Pompás élességállítás a felvétel előtt és után

A DMC-GX80 kamera Contrast AF automatikus élességállítás rendszere, DFD (DepthFromDefocus) élesítő technológiával felszerelve a sebesség és a pontosság területén éppúgy jeleskedik. A fényképezőgép és az objektív közötti jelátvitel eléri a 240 fps sebességet, ami ultragyors, csaknem 0,07 másodperces automatikus élességállítást vált ki. A Panasonic korszerű DSLM fényképezője képes fantasztikusan tiszta képeket készíteni még a röpke pillanatokban is.

A kamerafunkciók közt megtalálható a Panasonic által kifejlesztett modernizált Post Focus, amely biztosítja a fókuszmező megváltoztatását a felvételkészítést követően is. Ez azt jelenti, hogy a felvétel perspektívája teljesen egészében megváltoztatható: a felhasználó kiválaszthatja példának okáért, hogy egy forgalmas utcaképen melyik arcot szeretné a fókuszba állítani, de akár egy közeli makrófelvétel háttérhőmérsékletét is növelheti. Könnyen irányítható: a Post Focus módban történő felvételkészítés után, a felvétel visszanézése közben a felhasználónak csak meg kell érintenie azt a pontot a képen, ahova a fókuszt át kívánja rakni.

Fejlett képszerkesztés kamerán belül

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép segítségével a felhasználók közvetlenül a fényképezőgépen adhatnak művészi színezetet kedvenc fotóiknak és videóiknak a legkorszerűbb leleményes szűrők és szerkesztőfunkciók támogatásával. A CreativeControl mód összesen 22 szűrőopciót magába foglal, amíg a kamerába újonnan integrált L. Monochrome mód igénybevételével a szürkeárnyalatos képekhez az eredeti fekete-fehér filmek stílusát idéző gazdag gradáció adható.

A szűrők mellett a Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép modernizált 4K LiveCropping tulajdonságának támogatásával a videók is szerkeszthetők közvetlenül a fényképezőgépen. Panorámaképek készítésénél a látószög az egyenletes kép elkészítése érdekében szolidan beállítható anélkül, hogy különleges felszerelésre, példaként panorámafejre lenne szükség. Zoomolás tekintetében a felhasználók megadhatják a kívánt keretet, amelyre a gép önműködően ráközelít. A zoomolás kiválóan gördülékeny és professzionális megjelenésű képeket hoz létre, hála a digitális irányításnak és annak, hogy az objektív nem végez fizikai mozgást.

Adatátvitel folyamatosan

A Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép a rugalmas felvételkészítés, tetejébe a villámgyors és mérsékelt képmegosztás érdekében Wi-Fi portot is kapott. A fényképezőgép ezáltal gond nélkül csatlakoztatható okostelefonhoz vagy táblagéphez, mindent összevetve a felhasználók csaknem az elkészülés pillanatában megoszthatják képeiket és videóikat a barátokkal vagy családtagokkal, a közösségi oldalakon vagy e-mailen keresztül. A mobileszközök akár távirányítóként is használhatóak a Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgéphez. Ennek betudhatóan exponálás előtt eshetőség nyílik ezeken az eszközökön keresztül változtatni a fókusz-, rekesz-, zársebesség- és ISO-beállításokat.

Panasonic Lumix DMC-GX80 digitális fényképezőgép egyéb funkciók

  • – Expozíció / fehéregyensúly / fókusz / rekesz bracket
  • – CreativeControl szerepkör P/A/S/M módokban
  • – Szolid vezetéknélküli csatlakozás okostelefonhoz Wi-Fi keresztül.
  • – RAW-feldolgozás a fényképezőben
  • – Széles körű AF funkciók, köztük: arc-/szemérzékelés AF, tűhegy AF, egyképes AF és modernizált AF gyenge fényviszonyokhoz
  • – Hálózati és USB töltési mód
  • – Csendes üzemmód
  • – Többzónás expozíció
  • – Time-lapse felvétel / Stop-motion animáció

Szólj hozzá!