FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Fotómaraton Salgótarján környékén fiataloknak

Ifjúsági fotómaratont rendeznek szombaton Salgótarjánban Eresztvény és a Salgói vár térségében; a reggeltől éjszakáig tartó program célja nemcsak a fényképezés, hanem az is, hogy bevonják a fiatalokat a település civil életébe – mondta a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. ügyvezető elnöke.

Molnár Katalin kijelentette: a fotós maratont a geopark kft.-vel összefogva a salgótarjáni diákokból szerveződött Speak Smart csoport rendezi. A csoport képviselői városi fiatalok, akik immáron nagyjából fél éve dolgoznak azért, hogy tegyenek valamit Salgótarjánért. A szombati „Kattanj rá!” című fotómaraton célja nemcsak a fényképezés és a fotózással kapcsolatos ismeretszerzés, hanem egy mozgalom elindítása is – tette hozzá.

Fotómaraton Salgótarján környékén fiataloknak

A program reggel 9 órakor kezdődik a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Tréner, Szakember és Irányító Centrumában és 22.30-ig tart. Profi fotósok támogatják a résztvevőket, hogy megismerjék a fotózás alapjait, a kilátogatók madárlesekből is fotózhatnak. Délután természetfotózással egybekötött sétát tesznek a Salgói várba.

Molnár Katalin hangoztatta azt is: a Salgótarjánban élők büszkék a település természeti környezetére; a Salgói vár, a Karancs- és Medves-fennsík az ott élők kötődésének is nagymértékű eleme, ezért tartják fontosnak, hogy támogassanak az összes olyan indítványt, amelyik lehetőséget nyújt abban, hogy a fiatalok megismerjék, felfedezzék, és megszeressék ezt a tájat.

A Novohrad-Nógrád Geopark 64 magyarországi és 28 szlovákiai települést fog össze a világ első, országhatárokon átívelő geoparkjaként. Célja, hogy a földtudományi értékek bemutatására építve, bemutatva a régészeti, néprajzi, kulturális és történelmi értékek kínálatát, a térség gazdasági felemelkedését szolgáló, környezetbarát turizmusra nyújtson lehetőséget.

mti

Szólj hozzá!