FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Erősítés az alaptartományban + közel másfélszeres élmény

A Fujifilm két újdonsága elsősorban a Fujinon X fényképezőgép sorozat tulajdonosai számára lehetnek érdekesek.

Fujinon XF 35 mm F:2 R WR objektív
Fujinon XF 35 mm F:2 R WR objektív

Alap tartományban erősít a Fujinon 35 mm objektív

A Fujifilm prémium kategóriáját képviselő tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép X sorozatában megjelent legújabb objektív a Fujinon XF 35 mm F:2 R WR. A gyújtótávolsága 53 mm-nek felel meg és a fényereje F:2, melyek alapján levonható következtetés, hogy az alap kategóriában erősíti objektív kínálatát a Fujifilm.

Az új alap Fujinon XF 35 mm F:2 R WR objektív nagyszerű élességgel és finoman elmosódott életlenségi tartománnyal képes megörökíteni a témát. Az optika felépítését tekintve hat csoportból, ezen belül 9 elemből áll. Két aszférikus elemet is tartalmaz, melyek a kép minőségének javítását szolgálják. Az alap gyújtótávolság és a fényerő együttes következménye a kis méret és tömeg. A sorozat legkisebb átmérőjével rendelkező objektív ellenben nagyon gyorsan, mindössze 0,08 s alatt képes élességet állítani.

További előnyként említhető, hogy a Fujinon XF 35 mm F:2 R WR objektív időjárás- és porálló szigetelése, illetve hidegtűrő képessége széles körben használhatóvá teszi.

Figyelem! Szoftverfrissítés (firmware update) szükséges a teljes kompatibilitáshoz!

*

Fujinon XF1,4x TC WR telekonverter
Fujinon XF1,4x TC WR telekonverter

Közel másfélszeres élményt nyújt a Fujinon telekonverter

A Fujifilm X csatlakozóval ellátott objektívek tulajdonosai élvezhetik az új Fujinon XF1,4x TC WR telekonverter fókusznövelő hatását. A konverter egy nagyteljesítményű optikai megoldás, amely az adott objektív gyújtótávolságát növeli 1,4-szeres értékre. A Fujinon XF1,4x TC WR telekonverter nagyszerű optikai teljesítményét a három csoportba foglalt hét optikai elem biztosítja. Érdemes azt is tudni, hogy a konverter felhelyezésével az objektív által biztosított fényerő egy értékkel gyengébb lesz a megnövekedett gyújtótávolság mellett.

A Fujinon XF1,4x TC WR telekonverter nagyszerű időjárás- és porálló szigeteléssel rendelkezik, melynek előnyeit a váz és az objektív közé helyezve élvezhetjük. Azoknak sincs miért aggódni, akik télen szeretnék használni a kiegészítőt, hiszen a konverter akár -10° C hőmérsékleten is problémamentesen dolgozik. A Fujinon XF1,4x TC WR telekonverter nem akadályozza az automatikus élességállítást sem. Tömege mindössze 130 g.

Szólj hozzá!