FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Érdekes megjelenésű a Sigma dp0 Quattro fényképezőgép

A Sigma által már februárban bejelentett Quattro sorozat legújabb kompakt kamerája, a dp0 Quattro kerül az angol boltokba várhatóan június végétől. Ebben a sorozatban ez a negyedik szokatlan külsővel megáldott kamera. A Sigma dp0 Quattro fényképezőgép 21 mm ekvivalens, fix gyújtótávolságú objektívének fényereje F:4–22.

A Sigma dp0 Quattro fényképezőgép a gyártó nagyrabecsült Foveon képérzékelőjét használja, melynek mérete 23,5×15,7 mm, és három rétegben tartalmazza a képérzékelőket. A Foveon képérzékelő a nyers (RAW) formátumban 5424×3616 px (~20 MP), míg JPEG módban 7680×5120 px (~39 MP) felbontású képet rögzít.

Sigma dp0 Quattro fényképezőgép
Sigma dp0 Quattro digitális kompakt fényképezőgép

A Sigma dp0 Quattro fényképezőgép objektíve 11 elemet tartalmaz 8 csoportba foglalva, egy hét lamellás rekesszel, illetve négy FLD lencsével. A szerkezet ezen felül tartalmaz még két SLD tagot, egy darab egyoldalú és egy darab kétoldalú aszférikus lencsét is. A nagylátószög tartományban tapasztalható kromatikus aberrációt az objektív ilyenfajta kialakítása képes minimalizálni.

Az új Sigma dp0 Quattro fényképezőgép a dp1, a dp2 és a dp3 Quattro modellekkel egyidőben lesz elérhető, lehetővé téve így a különféle gyújtótávolságok (21 mm, 28 mm, 45 mm és 75 mm) megfelelő választását. A dp3 digitális kompakthoz ráadásul létezik egy 1,2× konverter is, melynek segítségével a kamra gyújtótávolsága 90 mm lesz.

Szólj hozzá!