FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív példás képalkotással

A mostanában bemutatott Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív igazi erénye a fényerőben rejlik, melyet a teljes zoom tartomány alatt megtart. A koncepció a gyártó egyszerű elképzelésén alapszik, mégpedig olyan változtatható gyújtótávolságú objektívet gyártani, amely a teljes tartományában nagy fényerővel rendelkezik. Ez éehetőséget ad a fotósoknak, hogy meglévő fix gyújtótávolságú objektíveiket lecseréljék, ezáltal kisebb legyen a felszerelés súlya. Az eredmény a Sigma 18-35 mm F1,8 DC HSM Art objektív lett, melynek most itt a teljes méretű képérzékelőhöz gyártott Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív változata.

Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív
Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív

A gyártó koncepciója szerint nincs minőségi megalkuvás, a Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív kiváló képalkotási jellemzőkkel bír. Tökéletesen képes kiváltani a 24 mm, a 28 mm és a 35 mm gyújtótávolságú fix objektíveket, ráadásul a fényerő is kiváló f:2 értékkel rendelkezik a teljes zoom tartományban. A Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív legkisebb élességállítási távolsága 28 cm és a legnagyobb reprodukciós értéke 1:4,4. Az objektív kiválóan használható kisebb makró felvételekhez, de portrékhoz is egyaránt. Az f:2 fényerő ráadásul lehetőséget biztosít a bámulatosan kis mélységélesség eléréséhez, ami más nagylátószögű objektívek esetében nem igazán tapasztalhatunk.

Mint említettem a Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív minőségi kérdésekben is szeretne versenyképes maradni, ezért a gyártók mindent elkövettek és speciális lencsék sokaságát vetették be. Az objektív egy FLD és hét SLD üveglencsét tartalmaz, ahol az utóbbiakból kettő is aszférikus. Ezeknek köszönhetően a lencse minimalizálja a szférikus aberrációt, a kromatikus aberrációt és a Petzval-életlenséget kiküszöböli, egy kifogástalan optikai megoldást eredményezve.

A Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív belső élességállító rendszere megfelelő stabilitást, illetve nem elforduló frontlencsét nyújt. A cirkuláris polarizációs szűrő használata ezáltal egyszerűbb, illetve a mozgóképek készítésénél is élvezzük előnyét. A HSM meghajtás szupergyors és csendes megoldást kínál, ráadásul AF módban is lehetőséget nyújt a manuális korrekcióra.

A mindössze 940 g-os, és 123×88 mm méretekkel rendelkező Sigma 24-35 mm F:2 DG HSM Art objektív szűrőmérete 82 mm.

Szólj hozzá!