FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Edelkorne PocketSkater DSLR video korcsolya

A nagy dolgok gyakran kis méretűek és evidensek. Az Edelkorne cseh cég által gyártott csúszósín vagy slider már közkedvelt a videósok, fotósok körében, de a most bemutatott PocketSkater2 valószínűleg ezt is felül fogja múlni.

Edelkorne PocketSkater dolly videofelvételekhez
Edelkorne PocketSkater dolly videofelvételekhez

Edelkorne PocketSkater dolly okostelefonnal
Edelkorne PocketSkater dolly okostelefonnal

Edelkorne PocketSkater dolly felszerelt, összecsukott állapotban
Edelkorne PocketSkater dolly felszerelt, összecsukott állapotban

Az Edelkorne PocketSkater2 ugyanis egy három kerekű, mozgatható, görgethető és flexibilis állvány, mondhatni egy mini dolly, amely lehetőséget teremt dinamikus felvételek készítésére ott, ahol a nagyobb testvérek nem használhatóak jó hatásfokkal. Az Edelkorne PocketSkater2 dolly a kis mérete mellett még össze is hajtogatható, azáltal akár egy zsebben is könnyedén elfér. Összecsukva nem nagyobb, mint egy normál DSLR fényképezőgép alja, így akár ott is „felejthetjük” és amikor szükség van rá egyből kéznél van.

Az Edelkorne PocketSkater2 „zsebkorcsolya” könnyedén megbirkózik egy DLSR fényképezőgép súlyával. A tetején kialakított csuklórendszernek hála a fényképezőgép dőlésszöge tetszés szerint állítható, ez a cég egyik védett megoldása, a FlexTilt Head. A kerekek megfelelő beállításával pedig elérhetjük a kívánt körívet, melyet az Edelkorne PocketSkater2 a fényképezőgéppel le fog írni a téma körül. Ezután már csak az a feladat, hogy egyenletes sebességgel mozgassuk a szerkezetet.

A gyártó a lehetőségeket kiterjesztve az Edelkorne PocketSkater2 használható okostelefonok befogására is. Ilyen könnyű felvevőegységek működtetésekor nincs szükség a minidolly teljes kinyitására, használhatjuk azt kompakt méretben is. Ilyenkor ráadásul még kisebb helyet igényel, így kimondottan szűk helyeken is alkalmazhatjuk.

Az Edelkorne PocketSkater2 dolly tömege mindössze 500 g, de képes akár 2,5 kg tömegű kamerát is stabilan megtartani. A cseh cégtől közvetlenül megrendelve a minihordozó 250 EUR összegbe kerül, amely elméletileg már tartalmazza a szállítási költséget is. További információ az Edelkorne PocketSkater2 honlapján található.

Szólj hozzá!