FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Rádióvezérelt Nikon SB-5000 vaku

A Nikon kibővíti híres professzionális vakukínálatát a vadonatúj Nikon SB-5000 vaku típussal. Ez az agilis villanó az első rádióvezérelt típus, és a világon az első olyan kompakt vaku, amely beépített hűtőrendszerrel rendelkezik.

Rádióvezérelt Nikon SB-5000 vaku

Rádióvezérelt Nikon SB-5000 vaku hátoldal

A nehéz fotós helyzetek megoldására tervezett Nikon SB-5000 vaku kiváló lehet a professzionális fotósok számára, akiknek rugalmasságra van szüksége a fényképezőgépre szerelt vagy külső beállítások létrehozásakor. A vezeték nélküli rádiós vezérléssel már nem szükséges közvetlen rálátás a vezérelt és a vezérlő vaku között, továbbá az éles napfényben történő fotózás megbízhatósága is megnő. A Nikon új beépített hűtőrendszerével több mint 100 sorozatvillantás is leadható teljes vakuteljesítményen. A könnyű, kisméretű Nikon SB-5000 vaku kialakítása és a letisztult kezelőszervek révén ez az új villanó példa nélküli megvilágítási teljesítményt kínál külső helyszínen és a stúdióban egyaránt.

Nikon SB-5000 vaku vezérlés az igényes helyzetekben

A gyors és megbízható Nikon SB-5000 vaku birtokában a fotósok még több megvilágítás feladattal tudnak megbirkózni. Az SB-5000 vaku vezérelhető rádióhullámokkal egy fejlett vezeték nélküli megvilágítási rendszer részeként vagy a hagyományos rálátásos optikai jelekkel, ami azt jelenti, hogy a régi vakuk továbbra is használhatók a többvakus rendszerekben. Az egységes vakuvezérlés révén a Nikon SB-5000 vaku kezelhető a fényképezőgép menüjéből vagy egy Camera Control Pro 2 programot futtató számítógépről, ha az egység fel van helyezve a fényképezőgépvázra. Továbbá az új hűtőrendszerrel ez a kisméretű fényforrás túlmelegedés nélkül képes 120 villantásra 5 másodpercenként, illetve 84 villantásra 3 másodpercenként. A hővédelem soha nem volt ennyire eredményes.

Nikon SB-5000 vaku további funkciói

  • A Nikon SB-5000 vaku kulcsszáma 34,5, széles FX formátumú zoomtartománya 24–200 mm (14 mm a beépített nagy látószögű előtéttel), és három fényeloszlási mintával rendelkezik.
  • A kompakt vakuegység súlya mindösszesen 420 gramm. A letisztult funkciókijelző nagy méretben és könnyen értelmezhetően jelzi ki az információkat. A vakufej lefelé 7°-os, felfelé 90°-os szögben hajtható, balra és jobbra pedig 180°-os szögben elforgatható.
  • Beépített nagy látószögű előtét és fényvisszaverő kártya, továbbá mellékelt diffúzor, valamint a Nikon opcionális színes szűrői a kreatív lehetőségek további fokozásához.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért & szoftverekért felelős vezetője a következőket nyilatkozta:

„A Nikon mindig is az élen haladt a kreatív fotós megvilágítások terén, folyamatosan bizonyítva megbízhatóságát, sokoldalúságát és a teljes rendszerintegrációt. A rádióvezérlés beépítésével az új Nikon SB-5000 vaku könnyen megoldja az olyan problémákat, mint a rálátás hiánya vagy az éles napfény. És az új hűtőrendszernek köszönhetően, amely megnöveli a folyamatosan leadható villantások számát, és megszünteti a kényszerű leállásokat, a Nikon SB-5000 vaku kitűnően teljesít, kivételes vezérléssel. Ez egy izgalmas sokoldalú vaku a profiknak, akik állandóan jó teljesítményt igényelnek.”

Szólj hozzá!