FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Leica objektív igazi fényerővel

A Leica aktuális nagylátószögű újdonsága a távmérős gépek tulajdonosainak kedvez. Az M-rendszer új objektíve a legfényerősebb 28 mm-es tagja a rendszernek.

Leica Summilux-M 28 mm F:1,4 ASPH objektív
Leica Summilux-M 28 mm F:1,4 ASPH objektív

A Leica Summilux-M 28 mm F:1,4 ASPH még ezen a nyáron megérkezik a szaküzletek be. A Leica új fényképezőgép objektíve várhatóan ugyanazt a magas minőséget képes nyújtani mint 35 mm f:1,4 lencse, beleértve a képmező teljes felületét. Az új Leica Summilux-M 28 mm F:1,4 ASPH objektív 7 csoportból, illetve ezen belül 10 elemből készült, amely tartalmaz egy mozgó élességállító elemet, és egy aszférikus lencsét is.

Az új objektív képes egyesíteni az aránylag nagy látószöget és a kis mélységélességet, illetve gyenge fényviszonyok között is jól használható, hála a nagy fényerőnek. A Leica elképzelése szerint az új Summilux-M 28 mm F:1,4 ASPH objektív a sajtófotózásban, a tájképek készítésében, az épületfotózásban, illetve minden egyéb területen releváns lehet, ahol a egyenletes kontraszt, valamint a színhűség fontos szerepet játszik. A Leica Summilux új objektíve fémből készült napellenzővel érkezik. A teljes külső mérete 81×61 mm, míg a tömege mindössze 440 g. A Leica Summilux-M 28 mm F:1,4 ASPH objektív közel pontja 70 cm, valamint a maximális reprodukciós rációja 1:21,9.

Szólj hozzá!