FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Labdatörténet fotókiállításon – EURO 2016

Fotókiállításon lesznek láthatóak Pesti Péter magyar labdaszakértő fényképei Budapesten a most pénteken kezdődő és július 10-ig tartó franciaországi Európa-bajnokság ideje alatt.

A Labdatörténeti fotókiállításnak elnevezett tárlat a Westend City Center földszintjén, ingyenesen lesz megtekinthető. Pesti hét országban több mint 500 labdát fotózott le, ezek közül 56 kép szerepel a kiállításon.

Labdatörténeti fotókiállítás, Pesti Péter
Illusztráció

A szervezők tájékoztatása szerint a megnyitó ünnepség pénteken 11.30 órakor lesz, s részt vesz rajta a fotós mellett Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó, aki Magyarország legutóbbi Európa-bajnoki gólját szerezte 1972-ben.

Pesti Pétert egy német könyvkiadó kérte fel, hogy hiánypótló kiadványához készítsen képeket a sporttörténelem legismertebb futball-labdáiról, az 1870-es évektől napjainkig.

A fotós képei a labdák fejlődéstörténetét hivatottak bemutatni: világ-, és Európa-bajnokságok, olimpiai tornák, Bajnokok Ligája-idények, illetve nemzeti bajnokságok, valamint antik darabok fotóit láthatják az érdeklődők.

mti

Szólj hozzá!