FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Két új Nikon 18–55 mm-es DX zoom optika

A Nikon a Nikkor objektívválasztékot két DX formátumú zoomobjektívvel bővíti, amelyekkel nagyszerű fényképeket és videókat lehet készíteni a mindennapi helyzetekben. A kisméretű kialakítással és a nagy látószögtől a normálig terjedő zoomtartománnyal az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G VR és az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G elsőrangú általános objektívek a Nikon belépő szintű digitális tükörreflexes készülékeit használók számára.

Ezek a többcélú objektívek a városi fotóktól és tájképektől kezdve a portrékig és a családi eseményekig napról napra hűségesen rögzítik az eseményeket. Mindkét objektív a népszerű 18–55 mm-es tartományt fedi le, és F:3,5–5,6 maximális rekeszt nyújt. Ezek továbbá az első olyan Nikkor objektívek, amelyekben a Nikon új léptető motor található, amely gyorsan állítja be az élességet, és a videók rögzítéséhez is ideális. Az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G VR objektívben a Nikon rázkódáscsökkentő technológiája (VR) tiszta, elmosódásmentes képeket, biztosít különösen gyenge fényben, és mindkét objektív a kényelmes hordozhatóságot nyújtó, behúzható objektívmechanizmussal rendelkezik. Ezek a 18–55 mm-es objektívek állandóan jól teljesítenek, így egyensúlyt kínálnak a kezdő D-SLR fotósok számára a képminőség, a sokoldalúság és az árfekvés terén (különösen készletben vásárolva).

Nikon AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G VR és az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G objektív

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért & szoftverekért felelős vezetője a következőket nyilatkozta: “Örömmel jelentjük be ezt a két újdonságot a Nikon 18-55 mm-es objektívállományában. Mindkét objektív tükrözi törekvésünket, hogy a Nikon D-SLR rendszerének kezdő felhasználóit a lehető legmelegebben üdvözöljük a Nikkor optikák világában. A formatervezéssel a kis tömeget és a hordozhatóság javítását céloztuk meg, a nagy változást azonban a Nikon léptető motorjának használata jelenti, amely a korábbinál gyorsabb és halkabb automatikus élességállítást eredményez. Akár videók készítéséhez, akár fotózásra használja majd ezeket a 18–55 mm-es objektíveket, azonnal kiváló képminőséget és kivételes kényelmet és megbízhatóságot kap.”

Az új léptető motor – pontos és gyors automatikus élességállítás

A Nikon új léptető motorjának köszönhetően mindkét új AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G objektív minden korábbinál halkabban és gyorsabban állítja be az élességet. Amikor egy fotó elkészítéshez ráközelít a témára, az alanyokat azonnal és kivételes pontossággal állíthatja élesre. Amikor videót rögzít, a motorral finoman viheti át az élességet az egyik alanyról a másikra, gyakorlatilag zajtalanul. A videót nem rontják el a halk, de mégis hallható zajok, amikor az objektív éppen az élességet állítja.

Egyszerűsített vezérlés, könnyű hordozhatóság

A kezdő felhasználóknak tervezett intuitívabb kezelési mód révén ezek a AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G objektívek bárki számára kiválóak, akik még újoncok a digitális tükörreflexes fotózásban. A kis méretű és könnyű kialakítás mindkét objektívet egyszerűen használhatóvá teszi. Ezek továbbá az első olyan Nikon objektívek, amelyeknél a fényképezőgép menüjében lehet váltani az automatikus és a kézi élességállítás között, illetve be- és ki lehet kapcsolni a VR-t. Mivel az objektíven nem található kapcsoló, ezért nem lehetséges a beállítások véletlen módosítása, amikor a fotós a képet el szeretné készíteni. Az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G VR objektíve mindössze 205 gramm, míg az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G 195 gramm tömegű. Mindkét objektív behúzódik, amikor nincsen használatban, ettől kivételesen könnyedén találhat helyet nekik a táskájában, vagy egyszerűen hagyja a fényképezőgépre csatlakoztatva hétvégi kiruccanása során.

Nikon-minőségű képek

Az AF-P DX Nikkor 18–55 mm F:3,5–5,6 G / VR objektíveket úgy terveztük, hogy a legtöbbet hozzák ki a DX formátumú digitális tükörreflexes Nikon készülékek magas képpontszámából és fejlett képérzékelőjéből. Két aszferikus lencsetag minimalizálja mindkét objektívben a szférikus és egyéb torzításokat, hogy a nagy felbontású fotók és videók is élénk színűek, kivételesen kontrasztosak és részletgazdagok legyenek.

Szólj hozzá!