FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Harmincszoros zoom és 4K az új Panasonic Lumix DMC-TZ80 fényképezőgépben

Az új, nagy teljesítményű Panasonic Lumix DMC-TZ80 fényképezőgép harmincszoros zoomot és 4K felbontású videót kínál.

A Panasonic bemutatta népszerű, ultrazoomos kompakt úti fényképezőgép családjának új tagját, a Lumix DMC-TZ80 modellt. Kis méreteinek köszönhetően kényelmesen elfér a zsebben, és a 300 grammnál is kisebb súlynak köszönhetőn egész nap gond nélkül elkísérheti a felhasználót. Ennek ellenére elég robusztus ahhoz, hogy semmilyen terep se jelentsen veszélyt a számára.

Az TZ termékcsalád új, kisméretű és könnyű tagja kiemelkedő teljesítményt és számos modern, praktikus funkciót kínál. A 18 megapixel felbontású érzékelő kiválóan alkalmas a bármilyen körülmények közötti fényképezésre, a 4K felbontású videónak köszönhetően pedig a felhasználó egyetlen részletet sem szalaszt el. A harmincszoros optikai zoomot kínáló Leica lencse garantálja, hogy sem az üdülés, sem más utak alkalmával semmilyen felvételről nem marad le.

Panasonic Lumix DMC-TZ80 digitális kompakt fényképezőgép

Tiszta kép, élethű színek és kiváló zoom

A fényképezőgép minden körülmények között minőségi részletrajzot kínáló, 18 megapixel felbontású MOS típusú érzékelővel van felszerelve. Nem számít, hogy napfényes strandon vagy hangulatos, gyertyafényes vacsora alkalmával fényképez – a Lumix DMC-TZ80 fényképezőgép gyenge fényviszonyok esetén is minimális képzajú, nagy fényerejű, éles és természethű képeket készít. Az érzékelő mellett ez elsősorban az élethű színeket kínáló, nagy teljesítményű Venus képfeldolgozó processzornak köszönhető.

A minőségi fényképezőgép természetesen csúcsszínvonalú, márkás – jelen esetben harmincszoros zoomot kínáló Leica – optikát igényel. A Lumix DMC-TZ80 gyújtótávolság-tartománya a kompakt modellek standard értékein jelentősen túllépve a teljes méretű képérzékelővel felszerelt fényképezőgépek 24-720 mm-ének felel meg. Ennek köszönhetően a távoli objektumok is elég részletgazdagon rögzíthetők anélkül, hogy a felhasználó megzavarná őket. Ez különösen hasznos képesség vadon élő állatok fényképezése, vagy baráti, családi pillanatképek készítése esetén.

Panasonic Lumix DMC-TZ80 digitális kompakt fényképezőgép hátoldala
Lumix DMC-TZ80 fényképezőgép hátoldala

Felejthetetlen pillanatok 4K felbontásban

A Panasonic Lumix DMC-TZ80 ultranagy 4K felbontású, azaz verhetetlen minőségű videofelvételek készítését is lehetővé teszi. Napjaink Full-HD standardjával összehasonlítva képenként négyszer több képpontot kínál, ami minden jelenetben csúcsszínvonalú részletrajzot és tökéletes színvisszaadást jelent. A felvétel visszanézése így szinte egyenértékű a személyes megtapasztalással. Az MP4 formátumú videofelvétel 3840×2160 pixeles felbontást és másodpercenként 25 képkockát jelent, az AVCHD formátumú Full HD felvétel (1920×1080) sebessége 50p.

A 4K felbontású videofelvételt azonban a fotósok is kihasználhatják. Az új Panasonic Lumix DMC-TZ80 az első olyan 4K Fotó funkciót kínáló úti ultrazoom, amely lehetővé teszi, hogy a videofelvétel tetszőleges filmkockája önálló, 8 megapixeles fényképként kerüljön elmentésre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell többé vesződnie a gyors akciójelenetek megfelelő pillanatának elkapásával, például amikor a gyerekek a medencében játszanak, vagy a delfinek felugranak a tenger hullámai fölé. A fényképezőgép helyette rögzíti e pillanatokat.

És ez még nem minden. A 4K minőségű felvételrögzítésnek köszönhetően rendelkezésre áll a forradalmi Post-Focus funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó először lenyomja a kioldógombot, és csak utólag élesítse be megfelelően a képet. Az automatikus élesítés mechanizmusa kiszámítja a fényképezőgép és az objektum közötti távolságot, majd egy sor, a célterület különböző részeire ráélesítő felvételt készít (összesen 49-et). A felhasználó ezt követően csak kiválasztja, hogy a felvétel mely részét kívánja beélesíteni – az előtérben található családot vagy a hátuk mögött elterülő tájat. Egyetlen felvételből így nagy számú és eltérő hatású kép nyerhető.

Panasonic Lumix DMC-TZ80 digitális kompakt fényképezőgép felülről
Lumix DMC-TZ80 fényképezőgép felülről

Valami plusz a kreatív fotósok számára

Nem éri be az automatikus funkciókkal, és szeretné továbbfejleszteni kreatív készségeit? Erre az esetre a Lumix DMC-TZ80 teljesen kézi vezérlés lehetőségét kínálja. A lencse állítógyűrűjének segítségével nem csak zoomolásra, hanem a rekesz és a záridő beállítására is lehetősége nyílik. A 7,6 cm képátlóval és 1 040 0000 pixel felbontással rendelkező érintőképernyő pedig tökéletesen alkalmas a menüben való léptetésre, valamint a kívánt paraméterek kiválasztására – a kép közvetlen napfényben is látható.

Könnyű megosztás

Végül pedig a legjobb képeket egyetlen gomb lenyomásával egyszerűen megoszthatja a családtagjaival vagy barátaival. Éppen ez az egyetlen gombnyomás elég a Lumix DMC-TZ80 fényképezőgép okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatásához, amit követően a fotók vagy a videofelvétel nem csak kihelyezhetők az internetre, hanem nagy TV-képernyőn is megjeleníthetők.

Lumix DMC-TZ80 további funkciói

  • 0,5 cm képátlós és 1 166 000 képpontos elektronikus kereső
  • a MOS érzékelő fizikai mérete: 1/2,3”
  • Optikai stabilizátor, hibrid módban 5 tengelyen
  • DFD technológiás kontraszt-összehasonlító módszeres automatikus élesítés
  • Sorozatfelvétel 10 kép/mp sebességgel (teljes felbontás újraélesítés nélkül; újraélesítés esetén a max. sebesség 5 kép/mp)
  • Automatikus élesítés arc- és szemfelismerés funkcióval
  • Vezeték nélküli vezérlés mobil eszközről a Panasonic Image App applikáció segítségével

Szólj hozzá!