FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Egy újabb kompakt, de fényerős Nikon objektív

A Nikon bemutatta vadonatúj, nagy teljesítményű DX formátumú zoomobjektívjét. A legmodernebb technológiát rendkívül kompakt méretben kínáló Nikkor DX 16–80 mm f/2,8–4 objektív az igényes felszerelést kedvelő fotósoknak készült.

Nikon Nikkor DX 16–80 mm f/2,8–4 objektív
Nikon Nikkor DX 16–80 mm f/2,8–4 objektív

Tökéletes utazóobjektív lehet ez a speciális, mégis kompakt kivitelű, mindössze 480 g tömegű, a fényképezőgép tökéletes egyensúlyát biztosító modell. A széles, 16–80 mm-es gyújtótávolság-tartományú objektív az átfogó tájképektől a bensőséges hangulatú portrékig mindenféle felvétel elkészítésére alkalmas. A nagy fényerejű, f/2,8–4 tartományú rekesz kimondottan előnyös választás gyenge fényben történő használathoz, a Nikon kiváló teljesítményű, négyfokozatú rázkódáscsökkentő funkciója pedig hosszú záridő használata mellett is éles képeket garantál. Ez az első olyan DX formátumú objektív, amely többet is felvonultat a Nikon legújabb, professzionális technológiái közül: ilyen például az elektromágneses írisz vagy a fluor védőbevonat. Emellett szintén ez az első olyan DX formátumú objektív, amelyet a Nikon elismert nanokristály bevonata véd.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért & szoftverekért felelős vezetője a következőket nyilatkozta: „A speciális Nikkor technológiát és a használhatóságot megkötések nélkül ötvöző, új, 16–80 mm rekesztartományú objektív meggyőző teljesítményt kínál mindenkinek, és minden olyan funkciót és tulajdonságot felvonultat, amelyek nélkülözhetetlen utazóobjektívvé teszik. Műszaki szempontból elmondható, hogy a modell az objektívek legújabb technológiai fejlesztései mellett olyan, már jól bevált megoldásokkal is rendelkezik, mint a Nikon világszerte ismert és kedvelt nanokristály bevonata, illetve a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentő rendszer. Ha pedig a használat szempontjából vizsgáljuk, az objektív kifejezetten sokoldalú: a nagy látószögtől a telefotóig terjedő átfogást és gyors, f/2,8–4 rekesztartományt kínál – mindezt döbbenetesen kompakt méretben. Az előnyök ezen erőteljes kombinációja olyan zoomobjektívet eredményez, amelyet a fotósok bárhová magukkal vihetnek, hiszen nem foglal sok helyet, és a legfontosabb, hogy fantasztikus felvételeket készíthetnek vele.”

Tökéletes egyensúlyban – az első osztályú útitárs

A mindössze 480 g tömegű Nikkor DX 16–80 mm f/2,8–4 objektív a méret/teljesítmény arányának köszönhetően kiváló választás az általános célú fényképezéshez, és tökéletes társ a kalandos kedvű, sokat utazó fotósok számára. Az objektív kiváló egyensúlyú együttest alkot a gépvázzal. Az időjárási körülményektől, illetve a természetben történő használat viszontagságaitól gumigyűrű védi az objektívvázat. A helytakarékos méretű objektív által kínált fejlett technológiáknak köszönhetően ez a modell egyaránt kielégíti a DX formátumú fényképezőgéppel és könnyű poggyásszal utazni kívánó, igényes amatőr és profi fotósok elvárásait.

Az objektív tartozéka egy külön hozzá tervezett HB-75 típusú bajonettzáras napellenző.

Gyors zoom objektív

Az új Nikkor DX 16–80 mm f/2,8–4 objektív izgalmas új lehetőségeket kínál a kalandkereső fotósok számára. A sokoldalú, ötszörös zoom 24–120 mm-nek megfelelő tartományt fog át teljes képes formátumban, a gyors maximális rekeszállítás pedig még több fényképezési lehetőséget teremt. A zoomtartomány nagy látószögű és telefotó tartományában egyaránt elérhető a kellemes mértékű háttérelmosódás, és gyenge fényben is éles, a háttértől tisztán elkülönülő témájú képek készíthetők. Ezenkívül a minimális fókusztávolságban akár 0,35 m közelségben lévő téma is megörökíthető.

Ennek a gyors zoomobjektívnek köszönhetően bárhol is jár, a tájképektől a beltéri felvételekig, a kifejező utcai képektől a bensőséges portrékig fantasztikus, nagy felbontású képekben mutathatja meg a világnak, amit lát.

A legújabb objektív technológia

A professzionális objektívekre jellemző technológiák garmadája a biztosíték e prémium kategóriájú DX formátumú zoomobjektív kiváló teljesítményére. Az elektromágneses írisz pontosabb expozíciót tesz lehetővé, különösen a magas képkockasebességgel készített felvételek esetében. A Nikon fluor védőbevonata nemcsak aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket – méghozzá a képminőség romlása nélkül –, hanem az objektívlencse üvegfelületének karcolásmentes tisztítását is megkönnyíti. Emellett ez az első olyan DX formátumú objektív, amelyet a Nikon elismert nanokristály bevonata véd.

Rezzenéstelen és halk objektív

A Nikkor DX 16–80 mm f/2,8–4 objektív a Nikon meggyőző teljesítményű, legújabb generációjú rázkódáscsökkentő technológiájával rendelkezik. Ez akár négy lépésközzel hosszabb záridejű fotózást is lehetővé tesz anélkül, hogy a fényképezőgép rázkódásából származó elmosódás jelentkezne a képen. A halk működésű VR két üze mmódot is kínál (a Normal mód az általános kézi fényképezésnél segédkezik, míg az Active mód a mozgó járműveken tapasztalható mechanikai rezgések hatását csillapítja). Az objektív emellett automatikus állványészlelési funkcióval is rendelkezik. Míg a VR az elmosódásmentes képekről gondoskodik, a kompakt Silent Wave Motor (SWM) technológiával a teljes zoomtartományban halk és pontos automatikus élességállítás érhető el, ami mozgóképek rögzítésekor igen hasznos. Az élességállítás szempontjából kritikus pillanatokra pedig ott a zökkenőmentesen használható, a kézi élességállítást lehetővé tevő M/A élességállítás-kapcsoló.

Magas szintű optikai teljesítmény

E nagy felbontású, DX formátumú, a digitális tükörreflexes fényképezőgépek teljesítményének maximális kiaknázására készült objektív fejlett optikája 17 darab, 13 csoportba rendezett elemből áll. A nanokristály bevonat és a fluor bevonatú védő üvegelem mellett három aszferikus lencse, valamint négy extra alacsony szórású (ED) üvegelem található benne. A legkülönfélébb fényviszonyok mellett, a teljes zoomtartományban magas kontrasztú, szellemkép-, tükröződés- és torzításmentes képeket biztosít.

Szólj hozzá!