FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

A Canon ME20F-SH videokamera tök sötétben is készít színes videót

A Canon bemutatta a cég első többfunkciós videokameráját, a ME20F-SH típust, melynek nagyszerű sajátossága, hogy kimondottan nagy érzékenységgel rendelkezik. A Canon ME20F-SH videokamera képes Full HD videók rögzítésére akár 0,0005 lux megvilágítás mellett, amely mintegy ISO 4 000 000 értéknek felel meg!

A szinte teljes sötétségben is használható felvételt produkáló kamera kiváló alternatívát jelenthet éjszakai megfigyelésekhez, biztonsági rendszerekhez, filmkészítéshez, valóságshow rögzítéséhez, illetve természetfilmezéshez egyaránt. Tekintve, hogy a Canon ME20F-SH videokamera képes majdnem tök sötétben színes felvételeket készíteni, ráadásul kompakt méretekkel és letisztult formával rendelkezik, lehetőséget teremt meglévő rendszerekhez való egyszerű csatlakoztatásra is. A kisméretű, többfunkciós videokamera a Canon 2013-ban fejlesztett 35 mm-es, teljes képérzékelőjét használja, amelynek nincs szüksége az elterjedt infravörös segéd-megvilágításra, hogy majdnem teljes sötétségben elkészítse az alacsony zajtartalmú színes felvételeket.

A beépített CMOS érzékelő 19 μm-es képpontjai mintegy 5,5-szer nagyobbak, mint az élvonalbeli cserélhető objektíves fényképezőgépek szenzorai esetében. Az érzékelő pixeleinek mérete, illetve a kiolvasó áramkör együttesen teszik lehetővé, hogy a Canon új kamerája elérje ezt az extrém magas érzékenységet, ráadásul minimális zajszint mellett. Az elért 0,0005 lux megvilágítás lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy a videokamera még holdvilág nélküli éjszakán is használható mozgóképet rögzítsen. Mindezeken túlmenően a Canon ME20F-SH videokamera a Canon Cinema EOS rendszer többi tagjához hasonlóan kínálja a széles dinamika tartománnyal rendelkező felvétel lehetőségét.

A Canon ME20F-SH videokamera ugyanazt az EF csatlakozót használja, mint a Canon SLR vagy a Cinema EOS rendszer vázai, lehetőséget nyújtva a felhasználóknak a gyártó széles objektívkínálatának a használatára. A csatlakozók és kimenetek tekintetében a Canon ME20F-SH videokamera 3G/HD-SDI és HDMI portokkal van felszerelve, melyek lehetőséget teremtenek a videósnak, hogy egy egyszerű kábelen keresztül csatlakoztassa a kiegészítőket, mint pl. a külső rögzítő vagy a monitor. A kamera további csatlakozói között megtaláljuk a 2,5 és 3,5 mm-es sztereo dugaljat, illetve a 8 tűs távvezérlő aljzatot is.

Az alig több mint egy kilós Canon ME20F-SH videokamera nem olcsó, javasolt fogyasztói ára mintegy 30 000 USD.

A Canon ME20F-SH videokamera kicsi, de tök sötétben is készít színes videót
A Canon ME20F-SH videokamera kicsi, de tök sötétben is készít színes videót
A Canon ME20F-SH videokamera hátsó csatlakozói
A Canon ME20F-SH videokamera hátsó csatlakozói

Szólj hozzá!