FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

A Nikon legjobbjai

A világ legnagyobb fotográfiai magazinjait tömörítő szervezet, a TIPA ebben az évben is kiválasztotta és díjazta a fényképezőgép típusok, illetve a kiegészítők közül a legjobb megoldásokat. A 27 különféle magazin szerkesztője, akik 16 eltérő országból érkeztek, elsősorban a teljesítményt, a végfelhasználóknak nyújtott előnyöket, az innovációt, a modern technikát, az ergonómiát, illetve az ár-érték teljesítményt vizsgálták. A végeredmény szerint a Nikon három fényképezőgépe is díjazásra került.

TIPA díj - Legjobb professzionális DSLR fényképezőgép a Nikon D810
TIPA díj – Legjobb professzionális DSLR fényképezőgép a Nikon D810

A TIPA a Legjobb professzionális DSLR fényképezőgép a Nikon D810 lett. A 36,3 megapixel felbontású, FX formátumú, aluláteresztő szűrő nélküli fényképezőgép képes akár 5 kép/s sebességgel készíteni a felvételeket. A széles érzékenységtartomány, a 3D Color Matrix Meter III helyzetfelismerő rendszer, illetve a többi fejlett megoldáson túl, a Nikon D810 modern mozgókép-rögzítési technikát is biztosít.

A TIPA Legjobb belépő szintű DSLR fényképezőgép a Nikon D5500
A TIPA Legjobb belépő szintű DSLR fényképezőgép a Nikon D5500

A Nikon második díjazottja a TIPA szerint Legjobb belépő szintű DSLR fényképezőgép a Nikon D5500. A kompakt kialakítás mellette, a DX formátumú 24,2 megapixel felbontású fényképezőgép kihajtható és elforgatható, érintőképernyős monitorral rendelkezik. A megszokott modern Nikon-megoldásokon túl a fényképezőgép tulajdonságai közé tartozik a Teljes HD videofelvétel-készítés, illetve a fejlett vezeték nélküli alkalmazások.

A Nikon Coolpix P610 a TIPA Legjobb Superzoom fényképezőgép
A Nikon Coolpix P610 a TIPA Legjobb Superzoom fényképezőgép

A harmadik Nikon fényképezőgép a Nikon Coolpix P610, amely a TIPA Legjobb Superzoom fényképezőgépe. A Coolpix P610 mintegy 60-szoros optikai zoommal és a lencsében Nikkor ED elemekkel rendelkezik. A 16 megapixel legnagyobb felbontás mellett, 7,5 cm érintőképernyő, Teljes HD videó-rögzítési lehetőség, rázkódás-csökkentő funkció, illetve 7 kép/s felvételi sebesség jellemzi.

Szólj hozzá!