FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

A Baltazár Színház reklámfotó-kiállítása – 12 Parancsolat

Reklámfotókból nyit kiállítást csütörtökön a Baltazár Színház a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 12 Parancsolat címet viselő tárlaton látható képek az emberi értékekre hívják fel a figyelmet.

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll, tagjai hivatásos színészek, akik művészi munkájukból élnek meg.

A társulat 12 Parancsolat címmel egy reklámfotó-sorozatot hozott létre, kiemelve és megerősítve azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindenki számára tájékozódási pontokat jelenthetnek a hétköznapokban. A 12 kép tizenkét értéket ábrázol: szeretet, szerelem, biztonság, felelősség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás, vágy, teljesség, lelki béke, hit.

A közlemény szerint a fotókiállítás képein a Baltazár Színház színészei láthatóak, a fogyatékosság mégsem témája a képeknek. Az a tény, hogy az egyes értékek megjelenítéséhez arcukat adó személyek sérült emberek, alkotói koncepció: nekik talán jobban elhisszük azt, hogy ezen értékek szerint élve valóban olyan világot teremthetünk, amelyben jó létezni – olvasható az összegzésben.

Ez a kiállítás szolgál alapjául a Baltazár Színház jelenleg is futó, 12+… Az érték a mérték elnevezésű országos programjának is, amely a hazai gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek, fiatalok bevonásával keresi a további értékeket.

A Budapest Airport szervezésében megvalósuló kiállítást Müller Péter Sziámi költő, énekes nyitja meg csütörtökön délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

(MTI)

Szólj hozzá!