FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Villámgyors az új Nikon 1 J5 fényképezőgép

A Nikon egy új, stílusos modellel, a Nikon 1 J5 fényképezőgéppel bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt választékát. A villámgyors fényképezési sebesség világelső, ami egy magasabb szintű képminőséggel és 4K felbontású videofelvételi funkcióval párosul az új Nikon 1 fényképezőgépben.

Az új Nikon 1 J5 a sebesség, a hordozhatóság és a képminőség egyensúlyában teremt harmonikus egységet és minden helyzetben kiemelkedő teljesítményt képe nyújtani. Az új fejlesztésű, hátsó megvilágítású, CX-formátumú érzékelő négyszer nagyobb az átlagos kompakt fényképezőgépek érzékelőjénél, jelentősen élesebb és részletgazdagabb felvételt képes produkálni mint a kompaktok vagy az okostelefonok. A Nikon fényképezőgépei közül elsőként a Nikon 1 J5 alkalmas 4K felbontású videók rögzítésére, és egyben 20,8 megapixeles állóképek, illetve időzített videofelvételek készítésére. A fényképezőgép meggyőzően gyors automatikus fókusz rendszerének köszönhető, hogy a felhasználók gyenge fényben is nyugodtan fényképezhetnek, illetve könnyedén kimerevíthet egy pillanatot az új Sport mód 20 kép/másodperces sebességének köszönhetően. A dönthető érintőképernyő és a manuális beállítási lehetőségek minden eszközt megadnak a kreatív ötletek kivitelezéséhez, miközben az 1 NIKKOR objektívek segítségével szinte bármilyen téma részletgazdagon rögzíthető. A felvételek megosztásához, a Wi-Fi és az NFC funkciók állnak rendelkezésre, így a Nikon 1 J5 fényképezőgépről minden eddiginél gyorsabban átmásolhatóak a képek egy arra alkalmas eszközön keresztül.

https://www.youtube.com/watch?v=3nlbmLGmeF4

 A Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkameráinak termékmenedzsere, Jordi Brinkman a következőket mondta: „Az új dizájn és a kiváló ergonómia jóvoltából a Nikon 1 J5 izgalmas lehetőséget kínál, hogy a gyors felvételek helyett valódi fényképeket készítsünk. Azok, akik magasabb szintre emelnék kreativitásukat, bizonyára örömmel fogadják majd a könnyen elérhető kézi beállításokat, a tetszetős megjelenés pedig igazi stílussal ruházza fel a fényképezőgépet. Ami az újdonságokat illeti, a Nikon 1 gépei mindig is elsők voltak a fényképezés sebessége terén, ez a Nikon fényképezőgép pedig elsőként teszi lehetővé, hogy a felhasználók felfedezzék a 4K-s videók lehetőségeit. Aki szeretné megtapasztalni a fotográfia igazi élményét, de nem szívesen adná fel a hordozhatóságot és az érintőképernyős kezelőfelületet, nagyon hasznosnak fogja találni a Nikon 1 J5 szolgáltatásait.”

Felülről a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép
Felülről a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép

 A Nikon 1 J5 modell képminősége, kényelme és használhatósága jelentősen túlszárnyalja az okostelefonok és más kompakt fényképezőgépek ilyenfajta korlátait. A Nikon 1 az első olyan fényképezőgép, amely nagy méretű, hátsó megvilágítású, CX-formátumú képérzékelővel rendelkezik. Ezt kifejezetten arra tervezték, hogy megragadja a lehető legtöbb beérkező fényt. Képes tökéletesen reprodukálni minden egyes képpontot, és 20,8 megapixel felbontású, ragyogó színhűségű, részletgazdag képeket készít. A Nikon 1 J5 fényképezőgép széles érzékenység-tartománya (160–12 800) és a legújabb generációs EXPEED 5A képfeldolgozó rendszer magas zajcsökkentési képessége együttesen eredményeznek kristálytiszta képet szinte bármilyen téma esetében. A Nikon EXPEED 5A képfeldolgozó rendszere felelős a villámgyors automatikus élességállításért, az intelligens zajcsökkentésért és a részletgazdag képalkotásért. A gyors adatfeldolgozási sebesség játszva megbirkózik a fényképezőgép a 20,8 megapixel felbontásból származó óriási adatmennyiséggel, illetve a 4K felbontású videókkal.

A hátsó LCD a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép stílusához illeszkedik
A hátsó LCD a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép stílusához illeszkedik

 Az automatikus Nikon 1 hibrid élességállítási rendszernek köszönhetően ezzel a fényképezőgéppel olyan akciófotók készülhetnek, mint ha DSLR vázról lenne csak szó. A folyamatos AF képes a világon egyedülálló 20 kép/mp sebességgel, illetve, ha az első képkockán rögzítjük az élességet, akkor pedig 60 kép/mp sebességgel felvételeket készíteni teljes felbontás mellett. Bármilyen témáról legyen is szó, a Nikon innovatív hibrid AF rendszerének köszönhetően minden felvétel pontos lesz. A hibrid AF rendszer 171 elkülönített automatikus élességállítási pontot használ, amelyek segítségével képes villámgyorsan élesre állítani a témát, ugyanakkor az egészen a kép pereméig terjedő kontrasztérzékelő AF lehetőséget ad a kép széleken is az élesség megtartására.

Az LCD kihajtható a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép hátulján
Az LCD kihajtható a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép hátulján

 A Nikon 1 J5 képes a 4K videók mellett teljes HD, akár 1080/60p felbontású videók készítésére is, illetve fényképezőgép adottságait kihasználva pedig lassított megjelenésű (120 kép/mp) HD videók rögzítésére. A nagyon gyors Nikon 1 hibrid AF rendszer a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes, pontos témakövetést kínál videózás közben is. A beépített elektronikus rázkódáscsökkentésre (E-VR) támaszkodva a felvételek mindig élesek, még teljes zoom használata mellett is. Az emlékek ilyen- és olyanfajta megörökítéséhez nem is lehetne jobbat kívánni, hiszen a Nikon 1 J5 fényképezőgép, a gyors képfeldolgozó rendszernek köszönhetően képes akár nagyfelbontású állóképeket is rögzíteni a videózás közben. Ez a termék a Nikon 1 családon belül az első, amely időzített videofelvételi képességgel is rendelkezik.

Kicsi és stílusos a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép
Kicsi és stílusos a Nikon 1 J5 digitális cserélhető objektíves fényképezőgép

 A Nikon 1 J5 főbb jellemzői

 • Nagyméretű és gyors, hátsó megvilágítású, 20,8 megapixeles CMOS érzékelő
 • ISO 160–12 800, kézi vagy automatikus
 • EXPEED 5A képfeldolgozó rendszer
 • 20 kép/mp felvételi sebesség folyamatos AF esetén, illetve 60 kép/mp sebesség az első képkockán rögzített élesség esetén
 • 171 pontos hibrid AF rendszer, melyből 105 fázisérzékeléses
 • 4K/15p vagy 1080/60p teljes HD felbontású, illetve 120 kép/mp sebességű, lassított videók
 • Időzítéses felvétel, max. 300 képig
 • Kézi beállítások, PSAM vezérlőkkel, vezérlőtárcsával és Fn gombbal
 • 7,5 cm-es dönthető érintőképernyős LCD monitor, 1 037 000 képpontos felbontással
 • Wi-Fi- és NFC-kompatibilitás
 • 14 könnyen elérhető kreatív effektus állóképekhez és videókhoz, illetve 5 motívumprogram
 • A legjobb pillanat rögzítése az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával

“Villámgyors az új Nikon 1 J5 fényképezőgép” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves Isti!
  Szerintem mindkét kérdésre a válasz igen, de természetesen több egyéb tényezőtől is függ. Gondolok itt az állvány használatának, az éjszakai téma álló vagy éppen mozgó jellegére, a napközbeni időjárási viszonyokra, a fényképezőgéppel használt objektív gyújtótávolságára stb.
  A Nikon 1 J5 egy jó fényképezőgép, de mint minden eszköznek, ennek is vannak korlátai. (Megjegyzem, hogy természetesen a legprofibb fényképezőgépnek is vannak.)
  Véleményem szerint a Nikon 1 J5 fő korlátai közé tartoznak a rendszerhez használható aránylag kisméretű objektívek, illetve a teljes méretű képérzékelőtől jelentősen kisebb (13,2×8,8 mm) képrögzítő. Ezek alapján azt mondhatom, hogy a Nikon 1 J5 valahol a komolyabb kompakt fényképezőgépek és a belépő kategóriás DSLR fényképezőgépek között helyezhető el.
  a szerkesztő

Szólj hozzá!