FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Új 4K digitális fényképezőgép a Panasonictól

A Panasonic Lumix sorozatának legújabb modellje a DMC-G7 digitális fényképezőgép, melynek kiemelendő újdonsága a 4K Fotó, illetve a 4K Ultra HD Video rögzítésének képessége. Az új digitális fényképezőgép természetesen kompatibilis a Panasonic 24 objektívével, amelyek a négy-harmados szabvány szerint csatlakoznak.

A Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép főbb tulajdonságai közé tartozik a 16 megapixel felbontású Live MOS érzékelő, illetve a Venusz Engine, négymagos képfeldolgozó processzor. Az érzékelő és a processzor együttműködésének hála a Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép által készített fényképek zajtartalma minimális, ellenben a részletgazdagság a lehető legtöbbet nyújtja.

Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép szemből
Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép szemből

A fényképezőgép különlegessége a már említett 4K Ultra HD Video rögzítési képesség, amely lehetőséget teremt arra, hogy a rögzített mozgóképből bármikor 4K, azaz kb. 8 megapixel felbontású állóképeket nyerjünk ki. Ezzel a fényképezés menete kissé egyszerűsödhet, hiszen a folyamatos videókészítés után bármikor kiválaszthatjuk a számunkra kedvező képet, és azt elmenthetjük fényképként. Csak az érzékeltetés kedvéért megemlítem, hogy a digitális fényképezőgép 8 megapixel felbontású képe egy A4-es lapnál akár nagyobb nyomdai felbontású fénykép készítéséhez is elegendő.

A digitális fényképezőgép hátoldalán egy nagyfelbontású, kihajtható és dönthető OLED LCD monitor kapott helyet. A kijelző átmérője 7,6 cm és több mint egymillió képpontot tartalmaz. Külön előnyt jelenthet, hogy a monitor érintőkijelző, így számos funkció egyszerűbben és gyorsabban elérhető.

Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép fentről
Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép fentről

A Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép további tulajdonságai közé tartozik az UHS-II SDXC/SDHC memóriakártya kompatibilitás, illetve az 1/16 000 s legrövidebb záridő sebesség, amely még a gyorsan mozgó témát is képes tökéletesen kimerevíteni. A digitális fényképezőgép beépített WiFi kapcsolódási lehetőséget is rejt magába a képek könnyebb kezelhetőségének, megosztásának érdekében.

Mindezek mellett a Panasonic Lumix G7 digitális fényképezőgép sajátosságai közé tartozik még a kreatív panoráma funkció, a 3,5 mm-es mikrofon csatlakozó, a csendes mód, a beépített huszonkét kreatív szűrő, az időzített felvétel, valamint a 20 témaprogram is. Az új digitális fényképezőgép a Panasonic jóvoltából magában és kitben is elérhető lesz nyár közepétől.

Szólj hozzá!