FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Tudományos fotók versenye – európai fotópályázat

„Az európai kultúra elképzelhetetlen az európai tudomány nélkül” – nem elég erről beszélni, ezt meg is kell mutatni. Hogy ezt megtegyük, össze kell gyűjteni és elérhetővé kell tenni: ezért van szükség tudományos fotók versenyére.

Nevezési határidő: 2015. november 30.

Ezt a versenyt a Wikipédia kezdeményezi, mert a Wikipédia egy mindenki számára elérhető, a szabad tudás összegyűjtésére és megosztására létrehozott aktív környezet. Mint ilyen, a tudományos fényképek közzétételének ideális felülete. A szabad enciklopédia nyitottsága, a felhasználóinak és önkéntes szerkesztőinek információéhsége, és általában a Wikipédia megbízhatósága teszik vonzó környezetté a tudomány népszerűsítéséhez, konkrétan a tudományos fényképek közzétételéhez. A Wikipédia kiemelkedik a tudományos kommunikációban és elismeri a tudományos fotók információs jelentőségét, ami a Wikipédia közössége és a tudományos fényképészek közötti együttműködést előnyösé teszi mindkét fél számára. A tudományos fotók versenye egy motivációs keretrendszer: célja, hogy a két közösség közötti tartós együttműködés katalizátora legyen.

Az elképzelés 2011 és 2013 között sikeres tesztelésen esett át a tudományos fényképek észtországi versenyein, és most jött el a megfelelő idő, hogy a projektet kiterjesszék és erősítsék a hatását. Ezért született az elhatározás, hogy 2015-ben meghirdessék a Tudományos fényképek páneurópai versenyét és ezzel több tudományt vigyenek a Wikipédiába. Egy nemzetközi verseny sokkal nagyobb tudományos közösség elérését teszi lehetővé és azt is, hogy a tudományos közösségeknek lehetőségük legyen felfedezéseiket és szenvedélyüket megosztani nagyon széles közönséggel felhasználva a Wikipédia szabad környezetét és vizuális kommunikációs eszközeit.

Szólj hozzá!