FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

A Nikon és a SnapBridge a személyes eszközök rendszerébe állítja a fényképezőgépet

A Nikon Corporation bejelentette a Bluetooth Low Energy technológiát alkalmazó SnapBridge bevezetését – az áttörést jelentő újítás folyamatosan rendelkezésre álló vezeték nélküli csatlakozást kínál az intelligens eszközökhöz. A Nikon a CES 2016 rendezvényen mutatta be a vállalat innovációs tervének részét képező progresszív szoftvert.

Nikon SnapBridge

A képalkotás terén az innováció határait feszegető örökségére építve a Nikon ismét magasabbra tette a lécet, hiszen a Bluetooth-technológián alapuló SnapBridge-csatlakozás zökkenőmentes, energiatakarékos üzemelést, és számtalan kényelmes, összekapcsolt szolgáltatást nyújt a fotósok számára.

Ez a technológia jelzi, hogy a Nikon a szoftverek megújítására összpontosít, a személyes eszközök rendszerébe vonva a fényképezőgépet. A SnapBridge szinte minden Nikon fényképezőgép alapfelszereltségévé válik a 2016-os évtől.

„A képek határozottan a kommunikáció középpontjában állnak, ezért a fényképezőgépnek is ott a helye. SnapBridge innovációnk összekapcsolja a Nikon fényképezőgépeket a személyes eszközökkel a folyamatos kommunikáció megteremtéséért. Ez nem más, mint a fényképezés egyetemes nyelvének megteremtése” – mondta Tadashi Nakayama, a Nikon vállalati alelnöke, a képalkotási üzleti egység marketingrészlegének vezetője.

A SnapBridge a Bluetooth Low Energy révén lehetővé teszi a készítést követő azonnali, valós idejű képátvitelt a fényképezőgépről az intelligens eszközre, és a fényképezést ezáltal közösségi, összekapcsolt élménnyé teszi. Minderre automatikusan kerül sor anélkül, hogy aktiválni kellene a képátvitelt a fényképezőgépen, miközben mindkét eszköz energiafogyasztása alacsony marad. A felhasználók a képátvitel során is élvezhetik a mobilinternet-kapcsolatot, tehát a fényképek szinkronizálása alatt elolvashatják e-mailjeiket, vagy böngészhetnek a közösségi oldalakon.

A Nikon fényképezőgépek és intelligens eszközök párosítása a SnapBridge alkalmazással kezdődik, amely iOS és Android készülékekre is letölthető az Apple AppStore és GooglePlay áruházakból.

A SnapBridge alkalmazás elsődleges funkciói

– Az intelligens eszközök egyszerű, intuitív párosítása

A SnapBridge alkalmazással integrált Nikon modellek folyamatos kapcsolatban állhatnak az intelligens eszközzel a mobilalkalmazás telepítését követően. A kényelem érdekében a csatlakozást csak egyszer kell konfigurálni, a korábbi Wi-Fi alapú átviteli alkalmazásokkal szemben, amelyeket minden alkalommal újra be kell állítani, amikor a felhasználó eszköze csatlakozik. Nincs szükség az SSID és jelszó beállítására, amely általában kötelező az első csatlakozáskor. Akár öt intelligens eszköz is a fényképezőgéphez párosítható.

– A helyszín- és időadatok automatikus szinkronizálása

A SnapBridge alkalmazás a felhasználó intelligens eszközének hely- és időadatait felhasználva automatikusan szinkronizálja a fényképezőgépet, így nincs szükség a fényképezőgép dátum- és helyadatainak manuális megváltoztatására külföldre utazáskor. A felhasználó a helyszínre érkezést követően azonnal elkezdhet felvételeket készíteni anélkül, hogy a képadatok pontatlan hely- és időadataival kellene foglalkoznia.

– Zökkenőmentes képátvitel fényképezés közben is

A fotósok a fényképezőgép menüjében ki- és bekapcsolhatják a fényképezés közbeni és utáni automatikus képátvitelt. A fényképezőgép intuitív módon átkapcsol a Bluetooth Low Energy technológiáról a Bluetooth technológiára, hogy a fényképezőgép még kikapcsolt állapotban is át tudja küldeni az adatokat. Az alkalmazás a képeket 2 MP (Full HD) JPEG formátumú képként küldi az intelligens eszközre. Az eredeti JPEG-képek is átküldhetők.

– A szerzői információk beágyazása

A szerzői információk a SnapBridge alkalmazás használatával kényelmesen a képekbe ágyazhatók. A felhasználók kétféle információt is kiválaszthatnak, beleértve a szerzői jogot, a képadatokat, illetve további szövegeket és logókat, amelyek személyes képvédelem és azonosítás céljából helyezhetők a képre.

– Távvezérlő funkciók fényképezés közben

A SnapBridge alkalmazás távoli fényképezés funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználó a TTL eljárásos képeket az intelligens eszköz képernyőjén ellenőrizhesse a a zár kioldása előtt. Ezenkívül a zoomvezérlő és a fényképezőgép önkioldója is vezérelhető okostelefonról, amely számos lehetőséget és nagyobb szabadságot nyújt fényképezés közben.

– Zökkenőmentes megosztás a közösségi oldalakon és a Nikon Image Space oldalán

A közösségi oldalakon történő zökkenőmentes megosztást a SnapBridge támogatja. A regisztrált Nikon-azonosítóval rendelkező Nikon-felhasználók korlátlan online tárhelyet kapnak a 2 MP képek tárolására a Nikon Image Space felületén. Az intelligens eszközökre 2 MP formátumban átvitt képek konfigurálhatók a Nikon Image Space fiókba történő automatikus feltöltésre a SnapBridge alkalmazásból.

Szólj hozzá!