FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Moholy-Nagy életműtárlata New Yorkban

A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.

A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Chicagói Művészeti Intézet és a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum együttműködésében megvalósult Moholy-Nagy László tárlat anyaga amerikai és európai magán- és közgyűjteményekből származik; számos munka soha nem szerepelt még kiállításon. A művek között megtalálhatók kollázsok, rajzok, filmek, festmények, fotók, fotogramok, fotómontázsok és szobrok is – tájékoztatott a Balassi Intézet.

Moholy-Nagy László életműtárlata a New York-i Guggenheim Múzeumban
Moholy-Nagy László életműtárlata a New York-i Guggenheim Múzeumban

A közlemény szerint a Moholy-Nagy László életműtárlat szeptember 7-ig látható a Guggenheim Múzeum Rotundájában, majd az anyagot Chicagóban és Los Angelesben is kiállítják.

A tárlathoz Modernity X Hungary címmel összművészeti fesztivál kapcsolódik New Yorkban. Az augusztus 14-ig tartó eseménysorozat négy kiemelt helyszínen többek között művészeti kiállítások, kortárs, könnyű- és komolyzenei koncertek segítségével idézi meg a magyar kultúrtörténet egyik legizgalmasabb időszakát, a magyar modernizmust és annak máig ható örökségét – áll a Balassi Intézet közleményében.

mti

Szólj hozzá!