FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Két videó Nikkor objektívekkel

A Nikon bejelentette a Nikkor Motion Gallery sorozatot két, professzionális filmstúdiók által készített rövidfilm, illetve a Nikkor objektívek tervezőivel készített interjúsorozat első részét. A rövid etűdök azt mutatják be, hogyan újíthatják meg a művészek a film műfaját a Nikkor technológiájával, és tovább bővítik a Nikkor márka 80. születésnapjára létrehozott Nikkor weboldal gazdag tartalomkínálatát.

A Nikkor Motion Gallery filmjeiben többféle filmes műfaj és stílus legjobb alkotói mutatják meg, milyen új lehetőségeket lehet kihozni a videós képalkotásból – a két filmben látható effektek kizárólag a Nikkor objektívek és Nikon fényképezőgépek kombinációjával állíthatók elő.

A Nikon Nikkor objektívek néhány videózáshoz használatos darabja
A Nikon Nikkor objektívek néhány videózáshoz használatos darabja

A filmek elkészítéséről a Nikkor objektívtervezőivel készült interjúsorozat első része, az „1. kötet: Mit gondolnak a tervezők és hogyan alkotnak objektíveket?” mesél. Az interjúban Takayuki Sensui és Toshinori Take beszél közös szenvedélyükről, a fényképezésről és az objektívtervezésről, elárulnak néhány műhelytitkot kedvenc objektívjeikről, illetve azokról a kihívásokról, amelyekkel meg kell küzdeniük a tervezés során.

A webhely legújabb tartalmai a Nikkor ünnepi sorozatának részeként azt mutatják be, hogyan ír történelmet a művészet és a technológia találkozása.

„HOPE” (Remény) – az augment5 Inc. videója

A „HOPE” (Remény) a minden emberben meglevő szépséget és erőt mutatja be, a világ különböző pontjain élő szereplőket követve. Az első hétköznapi hős egy mesterember, aki csendben teszi a dolgát Hongkong mindig nyüzsgő nagyvárosában. A második egy nő, aki Sri Lanka egyik teaültetvényén dolgozik. A harmadik egy halász, aki egy kis norvég kikötővárosban született és nőtt fel. A negyedik egy fiatal New York-i táncművész, aki a sikerről álmodik. A stáb közel három hétig filmezte a szereplők mindennapjait, és felfedezte az egyszerű hétköznapi létezés fontosságát és értékét.

https://www.youtube.com/watch?v=QbG_6hKZ0mk

„Tokyo dense fog” (Tokió sűrű ködben) – a WOW vizuálisdizájn-stúdió videója

A „Tokyo dense fog” (Tokió sűrű ködben) Tokió arcát mutatja meg gomolygó ködben, szórt fényben. A film Tokió különböző arcait villantja fel egy napon belül: a rövidfilmben költői és álomszerű tájjá lényegül át a város, amelyet teljesen beburkol a hófehér köd, miközben a fényt a levegőben lebegő számtalan vízcsepp szórja szét.

https://www.youtube.com/watch?v=wIFeTznNNN0

(forrás: Nikon)