FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Ha többre vágyunk – Itt a száz megapixeles Phase One

Úgy gondolom, hogy a lelkes hobbifotósok közül sokan még nem állnak készen erre, de a profik bizonyára örömmel fogadják a megújult Phase One XF 100MP digitális fényképezőgép rendszerét. A Sonyval közösen kifejlesztett új, száz megapixeles felbontású CMOS képérzékelő a Phase One XF moduláris digitális fényképezőgép rendszeréhez készült.

Phase One XF 100MP digitális fényképezőgép rendszer
Phase One XF 100MP digitális fényképezőgép rendszer

Csak az érzékeltetés végett meg kell említeni, hogy egy A4-es oldal nyomdai minőségben kb. 8 megapixel, míg egy óriásplakát kb. 30 megapixel felbontású fényképet kíván.

Az XF 100MP digitális fényképezőgép rendszer az extrém nagy felbontás mellett nagy dinamikai átfogással is rendelkezik. Valódi 16 bites színmélységet, 15 rekeszértéknyi dinamikai átfogást, HDMI kimeneten követhető élőképes felvételt, illetve ISO 50–12800 érzékenységi tartományt, valamint akár 60 perces expozíciót is kínál.

Phase One XF 100MP digitális fényképezőgép rendszer hátfal
Phase One XF 100MP digitális fényképezőgép rendszer hátfal

Az új Phase One száz megapixeles képérzékelő mérete 53,7×40,4 mm, amely mintegy két és félszerese a DSLR fényképezőgépekben található legnagyobb érzékelőnek.

Természetesen a rendszer elsősorban a professzionális fotósok számára készül, mind minőségben, mind pedig árban ehhez igazodik. Egy Phase One fényképezőgép váz az új digitális háttal, valamint egy alap objektívvel együtt 15 millió forint körüli összegbe kerül.

Szólj hozzá!