FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

95 millió Nikon objektív

A Nikon bejelentése szerint, a cserélhető objektíves Nikon fényképezőgépekhez gyártott Nikkor objektívekből a mai napig összesen 95 millió darab készült.

Az AF-S Nikkor 500 mm f/4E FL ED VR Nikon objektív, illusztráció
Az AF-S Nikkor 500 mm f/4E FL ED VR Nikon objektív, illusztráció

A változatos termékskála több mint 90 eltérő típusú objektívet ölel fel, beleértve a Nikon 1 rendszer cserélhető objektíveit. A Nikon ez év elején mutatta be az AF-S Nikkor 300 mm f/4E PF ED VR teleobjektívet: ez volt az első PF-objektívelemmel rendelkező Nikkor objektív, amely egyben rendkívűl könnyű, a világ legkönnyebb objektívje a kategóriájában. A gyártási számokban elért kerek mérföldkő teljesítéséhez két új, saját kategóriájukban legkönnyebbnek számító professzionális szupertele-objektív is hozzájárult, az AF-S Nikkor 500 mm f/4E FL ED VR és az AF-S Nikkor 600 mm f/4E FL ED VR. A nagyszerű eredmény elérését a kiváló teljesítményű és kompakt formatervezésű AF-S DX Nikkor 16–80 mm f/2,8-4E ED VR DX formátumú zoom objektív is segítette.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta: „A Nikon komoly hagyományokkal rendelkezik a kiváló minőségű objektívek fejlesztésének terén. Nikkor termékvonalunk a jövőben is olyan technológiákkal fogja kombinálni a legkiválóbb optikai megoldásokat, amelyeket a Nikon önállóan és kizárólagosan fejlesztett ki hosszú és sikeres története során.”

95 millió Nikon objektív, illusztráció

A Nikkor termékvonal természetesen felhasználja a Nikon legmodernebb fejlesztéseit, például a méltán híres, rendkívül tartós nanokristály-bevonatot és a hatékony rázkódáscsökkentő rendszert. A nagyszerű színeltérés-kompenzációs tulajdonsággal rendelkező PF (Phase Fresnel) objektívelemeknek hála a Nikkor objektívjei kisebbek és könnyebbek, miközben a fluorit objektívelemek pompás színeltérés-kompenzációt nyújtanak, és kompaktabbá teszik a teleobjektíveket. A fluorit bevonat hatékonyan taszítja a szennyezőanyagok többségét, például a port, a sarat, a vizet, az olajat és a zsírt.

Szólj hozzá!