FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

A világ legvékonyabb és legkönnyebb Dell mobil munkaállomása

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bemutatta a Dell Precision M3800 (angolul), a világ legvékonyabb és legkönnyebb 15 hüvelykes mobil munkaállomásának frissítéseit. A páratlan hordozhatóságnak, az áttörést jelentő teljesítménynek és a megbízható működésnek köszönhetően egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező modell vált elérhetővé a vágók, grafikusok, mérnökök és a csúcskategóriás termékeket igénylő felhasználók számára. A Dell, a kiemelt terméknek számító mobil munkaállomást a felhasználók igényeit szem előtt tartva új tulajdonságokkal látta el, így a modell többek között 4K Ultra HD érintőképernyővel, Thunderbolt™ 2 technológiával és Ubuntu-alapú fejlesztői környezettel is elérhető.

Az új Dell 15 hüvelykes notebook
Az új Dell 15 hüvelykes notebook

„A világ legjobb animátorainak, vágóinak és vizuális művészeinek munkái mögött sok esetben a Dell munkaállomásainak teljesítménye áll. Így megértjük a szakemberekre nehezedő nyomást, amelyet az egyre szűkebb határidők és a kreativitás iránti egyre növekvő igény okoz. Legyen szó helyszíni videóvágásról, CAD alapú ötletek bemutatásáról, 3D-modellezésről, esetleg animációról és renderelésről, a Dell Precision M3800 a forma és a funkció ideális párosítását kínálva képes kielégíteni a mobil alkalmazásokkal szemben támasztott egyre nagyobb elvárásokat” – mondta Andy Rhodes, a Dell munkaállomásokért felelős ügyvezető igazgatója.

A Dell Precision M3800 élénk színű, Corning Gorilla Glass NBT üveggel rendelkező 15,6 hüvelykes UltraSharp™ érintőképernyője ezentúl 4K Ultra HD (3 840 x 2 160) felbontással és IGZO2-technológiával is elérhető, így telített színeket és elképesztő fényerőt kínál. Ennek köszönhetően a felhasználók minden eddiginél nagyobb felbontásban tekinthetik meg a kívánt tartalmakat. A több mint nyolcmillió képpontos, 4K Ultra HD kijelző jelenleg a legnagyobb felbontás a 15 hüvelykes mobil munkaállomások kínálatában. Ráadásul 3,4 millió képponttal többel büszkélkedhet, mint az Apple MacBook Pro 15 hüvelykes változata, így a felhasználók 59 százalékkal nagyobb felbontást élvezhetnek. A Dell Precision M3800 kijelzője tízujjas multi-touch funkcióval is rendelkezik, vagyis a felhasználók sokkal ösztönösebben kezelhetik a munkaállomást.

A Dell Precision M3800 már Thunderbolt™ 2 porttal is rendelkezik, így az adatátviteli sebesség akár 20 Gbps-re növelhető, amely lehetővé teszi a nyers, 4k felbontású videók megtekintését és vágását, valamint ezzel párhuzamosan a fájl mentését is. Az Intel korszakalkotó Thunderbolt™ 2 technológiája a leggyorsabb, legrugalmasabb kapcsolódást teszi lehetővé, ráadásul egyetlen kompakt porton keresztül támogatja a nagyfelbontású kijelzőket és a nagy teljesítményű adatfeldolgozó eszközöket.1

Mivel a filmes, animációs és a tervezői projektek gyakran kezelnek nagy méretű grafikus és sok adatot tartalmazó fájlokat, a Dell további tárolási lehetőségeket is biztosít. A Dell Precision M3800 teljes elérhető belső tárhelye 2 TB-ra bővíthető, ami duplája az Apple MacBook Pro SSD-kapacitásának. Az elődei páratlan hordozhatóságával és letisztult formájával büszkélkedő új Dell Precision M3800 tömege alig 1,88 kg, vastagsága pedig kevesebb mint 18 mm. Negyedik generációs Intel Core i7 négymagos processzorával, professzionális NVIDIA Quadro K1100M grafikus vezérlőjével és akár 16 GB memóriájával a rendszer a legigényesebb alkalmazások és terhelések erőforrásigényét is biztosítja.

A Principled Technologies2 Dell számára készített tanulmánya (angolul) a videók vágásához és megtekintéséhez kiválasztott gyári mobil munkaállomás használatának előnyeit mutatja be. A tanulmány a Dell Precision M3800-at és a Retina kijelzős Apple MacBook Pro notebookot hasonlítja össze az Adobe Premiere Pro Creative Cloudban gyakran végrehajtott, erőforrás-igényes feladatok alapján. Eszerint a Dell Precision M3800 felülmúlta (angolul) az Apple MacBook Pro teljesítményét: egy videó átkódolását 26 százalékkal rövidebb idő alatt végezte el, 30 százalékkal felgyorsult a videó sorozatok renderelése, valamint kevesebb képkocka veszett el a videók lejátszása során. A Dell munkaállomása intenzív terhelés esetén is alacsonyabb külső hőmérsékletet biztosított, ráadásul a MacBook Prótól eltérően a Dell Precision M3800 a professzionális szoftveralkalmazások fejlesztőinek tanúsítványával is rendelkezik, így optimális teljesítményt és támogatást garantál.

A nagy mértékben konfigurálható Dell Precision M3800 mobil munkaállomás testre szabható rendszert kínál a felhasználók számára, ráadásul mostantól elérhető Ubuntu, valamint Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszerekkel is3. A Dell – reagálva a fejlesztői igényekre – első alkalommal kínálja a Dell Precision M3800 fejlesztői változatát: egy nagyobb, kiváló teljesítményű, Ubuntu-alapú rendszert, amely a népszerű Dell XPS 13 fejlesztői verzióját egészíti ki. A Dell felhőalapú fejlesztői megoldásairól és a cég újdonságairól itt (angolul) olvashat.

(forrás: Dell)