FotóPiac

Díjmentes szolgáltatások:

Hetedik generációs erőgép – itt a Canon PowerShot G7 X Mark II

A Canon prezentálta legkorszerűbb jelentős hatékonyságú kompakt kameráját, a PowerShot G7 X Mark II-t. A korszerű modell a tekintélyes sikerű PowerShot G7 X-re épül, és jelentékeny képminősége mellett a manuális beállítási alternatívák széles köre jellemzi.

Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II digitális kompakt fényképezőgép
Canon PowerShot G7 X Mark II digitális kompakt fényképezőgép

A Canon PowerShot G7 X Mark II az első olyan fényképezőgép, amelyet a Canon korszerű DIGIC 7 processzora működtet. Az 1.0 típusú, 20,1 megapixeles CMOS képérzékelővel és a 4,2-szeres optikai zoomal büszkélkedhető gép tervezésekor azt a célt tartották szem előtt, hogy az ezzel alkotott fotók utómunka nélkül is bátran megoszthatóak, továbbá kinyomtathatóak legyenek még az igényes fotósok által is.

A kompakt méretű Canon PowerShot G7 X Mark II ergonomikus kialakítása formailag is jól illeszkedik a PowerShot G-sorozatba. Akár point & shoot kameraként, akár kézi beállításokkal használjuk, ez a gép valószínűleg minden elvárásnak megfelel. A legnélkülözhetetlenebb kézi beállítások rögvest elérhetőek, de automata üzemmódban sem okoz csalódást.

DIGIC 7 proci a meggyőző teljesítményért

A Canon következő generációs DIGIC 7 processzora elődeihez képest nagyobb képfeldolgozási teljesítményt, alacsony képzajszintet, szupergyors autofókuszt, amellett másodpercenként 8 RAW formátumú kép elkészítésére lehetőséget kínáló sorozatfelvétel funkciót nyújt.

A modernizált témaészlelés szerepkör garantálja, hogy a gép még ködös időben is, amikor azt lehet mondani eltűnnek a színek és a kontrasztok a témára fókuszáljon. Az EOS-sorozatéhoz hasonlóan funkcionáló Auto Lighting Optimizer funkció a kép természetességének megőrzésével képes javítani a kontrasztot, fenntartva a világos és a sötét részek egyensúlyát.

Akár a tájat fotózzuk pirkadatkor, akár a várost naplementekor, a Canon PowerShot G7 X Mark II az összes esetben jól hasznavehető kevés fény mellett is. A terjedelmes fényerejű f/1,8-2,8 objektív az 1,0 típusú CMOS érzékelővel és a DIGIC 7 processzorral még a maximális zoom állás mellett is kifogástalan képminőséget biztosít.

A modernizált optikai képstabilizátor és a Dual Sensing IS modern műszaki megoldás akkor is figyelemre méltóan lecsökkenti a gépezet rázkódását, ha valaki menet közben kattintgat a fényképezőgéppel, és nincs ideje megállni, mozdulatlanul fotózni. Esti vagy beltéri fotózáskor ugyanakkor hasznos segítség ellensúlyozni a kéz remegését és a fotó bemozdulását.

Beállítási lehetőségek

Canon PowerShot G7 X Mark II digitális kompakt fényképezőgép
Canon PowerShot G7 X Mark II digitális kompakt fényképezőgép felülről

A Canon PowerShot G7 X Mark II objektívvezérlő gyűrűjéhez különféle beállítási lehetőségeket rendelhetünk hozzá. A gyűrű kettős működésbeli sajátságainak hála léptető- és finombeállításra is eshetőség nyílik. Ez remek megoldás az olyan lépésenként változtatható értékekhez, akárcsak a rekesz, a zársebesség vagy az ISO-érték, ezenkívül az olyan fokozatmentesen állítható funkciókhoz is, mint a fókuszbeállítás. A korrekt élességállítást támogatja, hogy az MF Peaking rögvest megmutatja a felhajtható érintőképernyőn, hogy épp mi van fókuszban.

A 14 bites RAW képrögzítés révén a fotókon az apró színkülönbségek is érzékelhetők, de a művészi becsillanások (flare) effektus használatának is szabad utat enged. Annak érdekében, hogy minél kevesebb utószerkesztésre legyen szükség, a Picture Style szerepkör olyan előzetes színbeállításokat biztosít, amelyeket a saját stílusunknak, emellett a fotózott jelenetnek megfelelően választhatunk ki. A Picture Style profilok személyre szabhatók, és az EOS DSLR-sorozat az összes tagjánál használhatók, ezzel ugyanakkor lehetőségünk van arra, hogy ugyanazt a megjelenést és érzetet érjük el az összes képnél, bármilyen témát is fotózunk.

Az isteni videózás

A kezdő videósok bátran rábízhatják a Canon PowerShot G7 X Mark II-re a döbbenetes élességű Full HD videók készítését. A teljes manuális vezérlés hozzáférést biztosít az expozíciós beállításokhoz, s biztosítja, hogy az összes felvételt a saját stílusunkhoz szabjunk, s annak megfelelően komponáljunk meg.

Az egyes részletek kidolgozása a videók tekintetében igen letisztult feladattá vált a DIGIC 7 korszerűsített témakövető technológiájának hála, amely rögzít számunkra mindent, kezdve a változó arckifejezésektől egészen a hirtelen mozdulatokig.

A Canon dinamikus képstabilizátora az Auto Level-nek betudhatóan önvezérelten öt tengelyen korrigálja a kamera rázkódását, s ezzel garantálja, hogy a felvétel egyenletes, a horizont mindazonáltal vízszintes lesz még mozgás közbeni és szokatlan szögből történő felvétel alatt is. A rohanó események megszakítás nélküli megörökítéséhez a fényképezőgép a Time-Lapse Movie módot kínálja, s mindent összevetve páratlan felgyorsított videókat készíthetünk.

Fényképezés, megosztás és folytonos kapcsolattartás

A kamera sokrétű csatlakoztathatósága a Wi-Fi gombon keresztül szabályozható, míg az NFC szerepkör biztosítja, hogy egyetlen koppintással egy okostelefonra, táblagépre, vagy a Canon Connect Station CS100 dokkolójára továbbítsuk a felvételeket.

Az Image Sync automatán feltölti a fájlokat online módban akár a Canon irista képtárhelyére, vagy más felhőszolgáltatásokra. A képek megosztása akkor sem bonyolult, ha nyers (RAW) formátumban dolgozunk, mivel a fényképezőgép biztosítja, hogy kiválasszuk a kimeneti formátumot, és még menet közben is szerkesztéseket végezzünk a fotón, míg az eredeti, teljes felbontású képet is megtartjuk.

Szólj hozzá!